Ålgård - Åsane 4-1 (1-1)

Gamle Ålgård stadion, 700 tilskuere

Best når det virkelig gjelder

Festfotball sikret fortsatt 2. divisjonsspill etter scoringer av Andreas, Edwin, Marius og Gunnar.

Ålgårds aller siste kamp på Ålgård stadion ble en fest, men før kampen var spenningen til å ta og føle på. Mange hadde møtt opp for å støtte laget i en særdeles viktig kamp, og som i 2007 var det Åsane som var motstander. I 2007 kom den avgjørende scoringen i kampens siste minutt, denne gang slapp vi heldigvis å vente så lenge.

Allerede etter 6 minutter klarer vi å etablere press på Åsane, Monsen slår en corner som Torger er på, men Åsane får først ballen unna, men vi biter oss fast, ballen blir slått ned langs høyrekanten, Simen får til slutt ballen og legger inn foran mål der Andreas header ballen i mål til side for keeper.

Etter 17 minutter slår Monsen en corner inn foran mål, men ballen går gjennom hele feltet uten at noen klarer å styre ballen i mål. Kampen jevner seg ut etter dette, og Åsane får en kjempesjanse tre minutter senere. Utligningen kommer etter 31 minutter da vi ikke får slått ballen unna, og Øystein Aksnes skyter ballen nede ved stolperota fra sekstenmeteren.

Det siste kvarteret før pause skjer det lite, og tankene går til kampen i 2007 hvor vi ville holde oss i 2. divisjon dersom vi ikke tapte med mer enn ett mål. Den gang scoret Åsane 2-0-målet ti minutter før slutt, før Håvard Urstad reduserte ett minutt før slutt. Vi virket tafatte og redde for å tape. Siden slutten av mai har vi derimot så godt som alltid levert en god omgang, og andre omgang ble gnistrende god.

Allerede etter fire minutter skyter Edwin i mål fra 20 meter, helt nede ved stolperota. Vi spiller oss til flere halvsjanser utover omgangen, og etter 21 minutter slår Monsen en corner hvor Eirik Østgaard i Åsanemålet må levere en praktredning for å holde headingen til Torger ute av mål, returen heades over.

Allerede minuttet etterpå blir det derimot scoring. Simen slår et frispark fra 25 meter inn mot feltet, Åsane får først ballen unna, men vi biter oss fast, det slås et nytt innlegg, og Åsane har glemt at stopper Marius hadde tatt turen opp på frisparket. Helt alene setter han ballen sikkert i mål. Nå ser det veldig lyst ut.

Skuldrene senkes, stemningen er god på tribunen, og vi kjører over bergenserne. Vi har flere sjanser til å øke, men det blir Gunnar som setter spikeren i kista. Ansgar Hetland scoret det første målet på Ålgård stadion 23. september 1950. Gunnar scoret det siste. Atem går ned høyrekanten, drar av to Åsane-spillere før han slår ballen til Simen som etterhvert legger ballen videre til Gunnar som skyter i mål fra 18 meter.

Etter dette fortsetter vi å kjøre kampen, vi er mye nærmere 5-1 enn Åsane er redusering. Dermed starter Ålgård sin 12. sesong på rad i 2. divisjon når den nye stadionen på Solås innvies i 2014. Så langt vi vet er det bare Åsane som for tiden har vært like lenge i 2. divisjon.

Dagens seier gjorde også at vi klatret forbi Åsane og Vidar på tabellen og endte opp på 9. plass, kun fem poeng bak Fyllingsdalen på 5. plass.