Ålgård - Fyllingsdalen 31. mai 2014

31. mai 2014

Ålgård - Fyllingsdalen 3-1 (1-0)

Ålgård stadion 350 tilskuere

To mål av Torger Motland, ett av Geir Dahle Høyland og flere feberredninger fra Magnus Håland, gjorde at Ålgård sendte Fyllingsdalen hjem til Bergen uten poeng.

Fyllingsdalen kom til Ålgård som serieleder, og ble litt forsinket på grunn av Tour de Fjords som delte Ålgård i to og sperret E-39, men var tidsnok på plass til oppvarming og kunne ikke bruke dette som unnskyldning for dagens kamp. For Ålgård var klar til kamp, og selv om Fyllingsdalen presset oss tilbake i starten, var det noe med innsatsen til Ålgård, og da Magnus vartet opp med strålende keeperspill allerede tidlig i kampen da gjestene fikk en stor dobbeltsjanse, bar det bud om tellende resultat.

For når Fyllingsdalen ikke utnyttet sine sjanser, dukket Geir opp på bakre stolpe og headet ballen i mål etter et innlegg fra Andreas. Gjestene fortsatte å skape farligheter, et frispark fra 25 meter ble skutt så hardt at kun Håvard Rugland kunne ha fått mer fart på ballen. Ballen gikk centimetre utenfor, vi slapp med skrekken, og nærmere kom ikke gjestene i første omgang. Kampen jevnet seg ut på slutten, og vi kunne gå til pause med ledelse for første gang i Myrhålå.

Alle ventet at Fyllingsdalen skulle heve seg etter pause, men Ålgård ville på ingen måte trekke seg tilbake og ri på ledelsen. Det ble hjemmelaget som skapte den første sjansen i andre omgang da Geir fikk ballen rett utenfor sekstenmeteren og skjøt ballen knallhardt i tverrliggeren. Etter tolv minutter fikk Ålgård frispark på høyrekanten, ballen ble slått inn i feltet og headet på mål av Marius. Keeper så ut som han skulle holde ballen, men mistet den, og Torger var påpasselig fremme og måket ballen i mål fra kloss hold.

Fyllingsdalen forsøkte desperat å komme seg inn i kampen igjen, men nå la Ålgård ned full innsats og ryddet unna det som kom, gjestene kom aldri skikkelig til i angrep, og Ålgård så farligere ut når vi angrep. Dette holdt helt til det var et kvarter igjen da Fyllingsdalen fikk straffespark etter at en spiller ble felt innenfor sekstenmeteren. Straffesparket satte Amrani sikkert i mål.

Dette gav gjestene fra Bergen håp, men det ble av det kortvarige slaget, for allerede to minutter senere ble Geir felt i en tilsvarende situasjonen inne i Fyllingsdalens felt, Torger var like sikker på straffen og øket til 3-1. Gjestene satset nå alt fremover, men en kjemperedning av Ålgårds bestemann for dagen, Magnus Håland, der han slo ballen opp i tverrliggeren på et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren, og en påfølgende heading for åpent mål var det nærmeste bergenserne kom. Fyllingsdalens spillere var tydelig frustrerte og snakket på seg to gule kort på overtid, det ene var Glesnes' andre for dagen. Dermed måtte laget avslutte kampen med ti mann, og Ålgård hadde tatt sine første poeng mot Fyllingsdalen.