Ålgård - Rosseland 29. juni 2021

29. juni 2021

Ålgård - Rosseland 2-2 (0-1)

Ålgård stadion, 220 tilskuere

Tirsdag kveld var Rosseland motstander i den 101. kampen A-laget har spilt i Myrhålå foran hele 220 tilskuere.​ Et imponerende tall med tanke på at kampen ble spilt inneklemt mellom (og samtidig) med England - Tyskland og Sverige - Ukraina. Rosseland er et lag vi har relativt få kamper mot i årenes løp. En viktig grunn til dette er at klubben er grunnlagt så sent som i 1979, men det har også en del å si at vi bare har vært i samme divisjon to ganger, i 1987 og 2000, og i år får vi kun en seriekamp mot dem. Før tirsdagens kamp stod vi også med tre strake 0-1-tap mot laget fra Bryne, en i cupen og to i treningskamper. Sist scoring for oss kom i 2000 i serien. Laget som møtte oss tirsdag har mye rutine, best kjent for oss er nok de tidligere Ålgård-spillerne Geir Dahle Høyland (2013-14) og Svein Arne Monsen (2011).

Kampen åpnet nokså jevnspilt, men RBK tok etter hvert over og utnyttet rot etter at dommeren droppet ballen rett utenfor vår sekstenmeter. Vi klarte ikke å få ballen unna, og dermed kunne Sondre Hovland sende gjestene i ledelsen. Rosseland presset høyt kampen gjennom, og vi slet jevnlig med å spille oss ut bakfra, noe som ved noen anledninger skapte halvfarlige muligheter for Rosseland.

Den første store sjansen for Ålgård kom først fire minutter ut i andre omgang da Markus Vik møter et innlegg fra høyre foran mål, men han treffer ikke skikkelig på headingen. Fem minutter senere var det RBK sin tur, men Valland får slått skuddet til corner. Etter 65 minutter er lagene like langt da Belovsky finner Simon Ravndal foran mål etter en frisparkvariant. Han lar seg ikke be to ganger og hamrer ballen til side for keeper.

Belovsky var et friskt pust for laget da han kom inn ved pause, og etter scoringen kom også Zaneih Cinzah inn med fart og knallhard jobbing. Ti minutter før slutt spilles Zaneih gjennom, han får riktignok ikke ballen helt med seg, takles, men jobber knallhardt og får en corner for innsatsen. Den slår Belovsky presist inn foran mål, men headingen fra Per Undheim stryker over mål.

To minutter før slutt gir vi fra oss et frispark rett utenfor sekstenmeter, og fra 18 meters hold sender Geir Dahle Høyland ballen i mål, hans fjerde mot Ålgård. Det var det, tenkte nok flere enn jeg på det tidspunktet, men Ålgård slo tilbake umiddelbart med det flotteste angrepet for dagen opp langs høyrekanten, presise pasninger som til slutt havnet hos Vetle Auklend som fikk pirket ballen forbi keeper til 2-2.

Nå fikk vi to treningskamper før sommerferien, og jeg kjenner at jeg gleder meg allerede til høstsesongen starter. Ålgård har et spennende lag, en fin blanding av rutine (hvor vi manglet noen spillere i kveld) og spennende unge spillere som ikke eier overdreven respekt for eldre motspillere.