Frøyland - Ålgård 14. august 2015

14. august 2015

Frøyland - Ålgård 1-2 (1-0)

Frøyland stadion, 250 tilskuere

ÅFK vant mot serieleder Frøyland i fredagens kamp etter scoringer av Rogvi Baldvinsson og Kristian Krastev.

Kraftig vind preget begge omgangene, og Ålgård slet innledningsvis i motvinden i første omgang. Allerede etter syv minutter tok Frøyland ledelsen på kampens første sjanse da Frøyland spilte seg enkelt opp, og Geir Dahle Høyland skjøt fra rundt sekstenmeteren og plasserte ballen helt nede ved stolperota til venstre for Eskil.

Upresise pasninger preget omgangen, og vi fikk sjelden satt skikkelig trykk på vertene, men oppofrende spill bakover gjorde at det ikke ble flere baklengs, men det kostet gule kort på begge stopperne våre.

Henrik og Chris kom inn i pausen, og begge skapte problemer for Frøyland. Chris skapte mye fremover på banen, mens Henrik stadig utfordret Frøylands venstreback. Det tok kun tre minutter før utligningen var et faktum.

Vi fikk frispark fra rundt 25 meter på vår høyrekant, og Rogvi skjøt ballen knallhardt i mål med venstrefoten. Det var ikke den eneste gangen Rogvi fikk vist frem kanonen, han hadde også et skudd godt ut til siden som Bakken i Frøylands mål måtte ut i full strekk på og slå ballen til corner.

Det var derfor fortjent at vi tok ledelsen etter et massivt press med flere cornere og innkast høyt oppe på Frøylands banehalvdel. I flere minutter fikk vertene ikke ballen unna, og til slutt kunne Krastev sende ballen inn bak Bakken til 2-1 ledelse til Ålgård. Vi var farlig frempå umiddelbart etterpå og kunne punktert kampen, men Frøyland slapp med skrekken og kunne i sluttminuttene jage utligning. Den kom aldri, dermed tok vi en svært viktig seier borte mot serielederen.

Geir Midtsian håpet før høstsesongen at vi skulle klare syv poeng på de første tre kampene, vi tok alle ni. Nå venter Randesund når ÅFK og Ålgård menighet inviterer til fotballfest 22. august.