Den utskrivbare versjonen støttes ikke lenger eller har rendringsfeil. Oppdater eventuelle bokmerker i nettleseren din og bruk nettleserens standard utskriftsfunksjon i stedet.

4. oktober 2018

Frøyland - Ålgård 2-5 (2-3)

Målrikt på Kvednaland

Ålgård tok en solid 5-2-seier borte mot Frøyland etter scoringer av Arne-Amar Kotlica (3), Eden Zormah og Zabi Habibullah. De tidligere Ålgård-spillerne Geir Dahle Høyland og Aslak Ravndal scoret for Frøyland.

Ålgård fikk en perfekt start på kampen da Amir allerede etter to minutter løftet ballen over Frøylands backfirer til fremadstormende Vetle. Alene gjennom ventet han vekk keeper, skjøt, men keeper var på ballen, Vetle fikk den tilbake, la tilbake til Kotlica som skjøt hardt opp i mål.

Det tok derimot bare fem minutter før hjemmelaget var ajour etter at en gammel kjenning, Geir Dahle Høyland, sendte ballen inn helt nede ved stolperota. Etter dette presset Frøyland og fikk flere cornere før Kotlica etter et kvarter snappet opp et løst tilbakespill, rundet keeper og sendte ballen i det tomme målet.

Halvveis ut i første omgang kom kampens flotteste angrep, Ålgård satte fart ned langs sida, ballen ble slått tilbake til Eden som skjøt knallhardt i mål fra sekstenmeteren. Frøyland fikk så et frispark rett utenfor sekstenmeteren, Tommy Tønnesen skjøt ballen rundt muren, Marius ga retur og Aslak Ravndal satte returen kontant i mål til 2-3, noe som også ble pauseresultatet.

Starten på andre omgang ble noe tammere, men igjen var det Ålgård som fikk den første store sjansen. Kvarteret var spilt da Eden ladet kanonen og sendte ballen knallhardt i stolpen. Vi fikk tak i returen og fikk lagt fra høyrekanten, men det harde innlegget forandret ikke nok retning inne i feltet enn at ballen gikk ut over dødlinja.

Halvspilt satt ballen igjen i nota bak hjemmelagets keeper. Zabi ble pent spilt fri på høyrekanten, han tok med seg ballen i stor fart og skjøt knallhardt i mål. Nå var kampen i realiteten avgjort, og Kotlica kunne øket da han åtte minutter før slutt befant seg helt alene foran Frøylands mål, men headingen gikk rett på keeper. Dette rettet han opp bare tre minutter senere da han ble spilt alene med keeper og fastsatte sluttresultatet til 2-5.

Kotlica har dermed scoret sju mål på fire kamper i svart, men også Eden Zormah spilte en meget god kamp. De to nyankomne spillerne har gitt Ålgård større tyngde sentralt i banen, noe som også hever Ålgårds unge spillere ytterligere ett hakk. Når også Amir slipper ballen videre tidligere, slik han gjorde i dag, er angrepsrekka til Ålgård vanskelige å stoppe.