Hinna - Ålgård 20. mai 2016

20. mai 2016

Hinna - Ålgård 1-2 (0-1)

Wintershallbanen, 80 tilskuere

Det ble tre nye poeng på bortebane fredag kveld da Hinna ble slått 2-1 etter scoringer av Kristian Novak og Ezekiel Bala.

Hinna var før kampen i desperat poengnød etter seks strake tap, og jeg skal innrømme at jeg før kampen tenkte at det ville vært særdeles typisk om de fikk årets første poeng mot oss. De gikk også svært offensivt til verks, i likhet med oss, dermed ble det tut og kjør i begynnelsen før kampen fikk satt seg. Hinna gikk rett i angrep og fikk en tidlig corner, men vi stod offensivt med tre mann på midten og truet med kontring, samtidig som vi ryddet unna bak.

Utover i omgangen tok vi jevnt og trutt over. Andreas var nær scoring da han i etterkant av en corner ble spilt gjennom, men skuddet gikk til side for mål, og da det nærmet seg halvtimen fikk vi i løpet av noen minutter tre nye cornere. På den andre hadde Monsen stilt inn siktet og traff Andreas inne i feltet, headingen var god og plassert like under tverrliggeren, men keeper kastet seg og fikk bokset ballen over til ny corner. Den slo Monsen igjen på Andreas, denne gang på bakre stolpe, som headet ballen tilbake inn i feltet. Det ble litt klabb og babb før ballen landet hos Novak som kontrollert sendte ballen til side for keeper til ledelse 1-0.

Frem mot pause burde vi ha avgjort kampen. Kyvik ble spilt frem på kanten, han gikk ned til dødlinja og slo et hardt innlegg langs bakken til Aslak, men keeper var våken og på vei ut og fikk styrt ballen utenfor til corner. Like etterpå ble Andreas spilt gjennom, han rundet keeper, men kom på for skrått hold og skjøt ballen i nettveggen.

Hinna kom mer med etter pause og utlignet på et godt slått innlegg fra høyre som tidligere Ålgård-spiller Fredrik Fossmark headet utagbart i lengste hjørne. De kunne til og med ha tatt ledelsen like etterpå i en nesten identisk situasjon, men denne gang var ikke headingen like presis, og vi slapp med skrekken.

20 minutter før slutt var Hinna frempå igjen, ballen ble slått langt frem, og Eskil var våkent ute og fikk hendene på ballen. Men Hinnas spiller trakk seg ikke og braste inn i Eskil som skadet seg og måtte erstattes av Ezmet som før dagens kamp kun hadde seks minutter på A-laget i en treningskamp mot Brodd i fjor. Han løste oppgaven utmerket og holdt målet rent. Gjesdalbuen melder at Eskil har brukket en finger og fikk en kraftig hjernerystelse.

Ålgård overtok mer mot slutten og fikk til slutt nok en borteseier etter et av Balas mange gode løp opp langs høyrekanten. Monsen spilte frem Bala som skar inn og skjøt ballen inn bak Hinnas keeper. På overtid kunne Markus ha punktert kampen, men skuddet ble blokkert, og kampen endte 2-1.