Midtbygdens - Ålgård 25. mai 2018

Den utskrivbare versjonen støttes ikke lenger eller har rendringsfeil. Oppdater eventuelle bokmerker i nettleseren din og bruk nettleserens standard utskriftsfunksjon i stedet.

25. mai 2018

Midtbygdens - Ålgård 2-1 (0-1)

Henrik Kommedal scoret et fantastisk mål mot MIL fredag kveld, men kampen endret karakter gjennom uforståelige gule kort, og MIL slo tilbake og vant 2-1.

Kampen åpnet med tut og kjør i begge retninger, men det var hjemmelaget som kom til de første store sjansene, først med en dobbeltsjanse etter fem minutter som Marius tok seg av, før de skjøt i tverrliggeren etter ni minutter. Mellom disse hadde også Vetle et skudd som strøk like over mål. Så kom en veldig god Ålgård-periode hvor Henrik først fikk lagt et farlig innlegg langs bakken, men Vetle nådde ikke frem foran mål. Presset fortsatte, etter tolv minutter leverte Ålgård et flott angrep som Vetle til slutt avsluttet med å sende ballen i mål langs bakken og i mål, men han ble avvinket for offside. Umiddelbart etterpå fikk han igjen avslutte, denne gangen gikk skuddet på utsiden og i nettveggen.

MIL fikk en ny stor sjanse da de skjøt over fra fem meter, men det var vi som skulle få hull på byllen først, og det ble en scoring som vil bli husket lenge. Henrik fikk ballen på midten og med et raskt rykk fintet han ut tre MIL-spillere, satte fart fremover og rundet spiller etter spiller inn i sekstenmeteren før han avsluttet hardt på innsiden av keeper og i mål. Kampen ble filmet, og videoen av den scoringen må legges ut på nett, Kristoffer! Frem mot pause presset MIL, men uten at det ble flere scoringer. Ti minutter ut i andre omgang kunne vi ha øket. Henrik tredde gjennom Vetle med en nydelig pasning, alene med keeper avsluttet han tidlig, men keeper kastet seg tidlig og var litt heldig med å være nettopp der ballen kom. MIL hadde en god mulighet på et frispark fra 18 meter fem minutter senere, men kampen tok for alvor fyr halvveis ut i omgangen.

Kampen ble aldri stygg på noe vis. MIL var riktignok svært tett på Henrik etterhvert, kanskje ikke rart når han dribler av halve laget før han scorer, og det var en stygg takling på Vetle som var et fortjent og svært korrekt gult kort (muligens rødt med tanke på linja dommeren la seg på). Dommeren derimot valgte å dele ut gule kort i vilden sky. Hele stopperrekka til MIL og begge spissene fikk etterhvert se det gule, noe hjemmepublikum ristet på hodet av, og vi fra Ålgård var nok ikke så mye klokere.

Halvveis ut i første omgang måtte Sindre ta telling etter en fair duell og ble sendt ut på sidelinja. Dommeren valgte derimot å starte spillet igjen før han hadde gått ut, og dermed snudde Sindre, og fikk gult kort. Hjemmelaget forstod like lite, speaker trodde det var trener Bo som fikk se det gule, og kaoset var komplett. Dette fikk konsekvenser halvveis ut i andre omgang da Sindre taklet inne i egen sekstenmeter, dommer pekte på straffemerket og ga Sindre et nytt gult kort. MIL scoret på straffen, og selv om stopperrekka var god i går (vil særlig trekke frem Einar og Mathias denne gang) så gjorde tapet av Sindre sentralt på midten, samt å spille med en mann mindre, mye med laget. Torben kom inn og gjorde en god jobb, men i varmen gikk laget etter hvert tom for krefter, presset fra MIL bare økte, før de syv minutter før slutt avgjorde kampen. Det hjalp ikke at Marius til tider stod som en levende vegg og stoppet skudd fra kloss hold, selv Marius kan ikke ta alt.