Vardeneset - Ålgård 10. juni 2016

10. juni 2016

Vardeneset - Ålgård 0-3 (0-1)

Modenabanen, 80 tilskuere

Knallhard jobbing og effektivitet foran mål sørget for at Ålgård vant 3-0 borte mot Vardeneset fredag etter scoringer av Amir Habibi (2) og Markus Vik.

Vardeneset hadde medvind i første omgang og presset oss tidvis kraftig bakover på banen. De fikk mange farlige muligheter på dødballer, først og fremst gjennom lange kast fra midtstopper Bjørnevoll. Ålgård var derimot svært kompakte bakover og stod imot presset, og scoret på toppen av det hele på vår første sjanse da Habibi løp gjennom og løftet ballen til side for keeper etter 17 minutter. Vardeneset var nærmest scoring da de på et frispark skjøt i tverrliggeren.

Vinden løyet i pausen, og VBK fortsatte å presse, og hadde et skudd i stolpen, men vi øket ledelsen etter 58 minutter da VBK prøver seg på en kort cornervariant som Krastev stjeler. Vi setter fart, og siden vi allerede står høyt kommer vi med mange menn. Arne får ballen på venstrekanten, skyter knallhardt i en VBK-spiller, returen lander hos Habibi som scorer sitt andre mål for dagen.

Etter dette går vertene opp i limingen og bruker energien på dommeren. De får riktignok noen halvsjanser, men to minutter før slutt er deres keeper i det gavmilde hjørnet, Markus er våken, snapper et kort utspill og skyter ballen i mål. Dermed ble 16-åringen den første ÅFK-spiller født på 2000-tallet som scorer mål for A-laget.

Det var ikke pent, vi ble presset bakover i lange perioder, men i dag var vi effektive og sikret den femte strake borteseieren på rad. Amir Habibi var strålende, to mål og involvert i det meste vi foretok oss fremover. Hele den purunge forsvarsrekka var god, men Eden Zormah må igjen trekkes frem. Han spiller med en ro som brer seg blant de andre, og stoppet sammen med Novak mange av de farlige lange innkastene til Vardeneset.