14. september 2013

Ålgård - EIK 2-1 (1-0)

Gamle Ålgård stadion, 500 tilskuere

Tu one

Daniel Tu Storhaug scoret begge målene da EIK ble slått for siste gang på Ålgård stadion. Det ble tidlig tydelig at mye stod på spill i lokaloppgjøret på Ålgård stadion, allerede etter to minutter ble Vetle liggende igjen på bakken etter at Salvesen kastet seg inn i en stygg tackling. Dommer Ørjan Vikene valgte å legge lista høyt, og fikk problemer med det utover i andre omgang. EIK-spillere kastet seg inn i hasardiøse tacklinger, og tre gule kort hos gjestene var ikke ett eneste for mye.

Daniel Tu Storhaug ble kampens store spiller, og han presenterte seg allerede etter tre minutter med et dribleraid inn i EIKs sekstenmeter, og innen kvarteret var spilt hadde han herjet med høyrebacken, vunnet corner og headet like utenfor mål på en av Ålgårds tre første cornere. På den fjerde corneren treffer Edwin perfekt med pasningen på første stolpe og Tu header ballen kontant i mål.

Ålgård fortsatte å kjøre kampen, og bare fire minutter senere får Ålgård en overgang, Edwin tar med seg ballen på venstrekanten og slår tidlig inn i feltet der Tu kommer stormende, kaster seg og stuper ballen i mål. Etter dette har Ålgård full kontroll ut omgangen, EIK vartet stort sett opp med farlige tacklinger som dommer valgte ikke å slå særlig hardt ned på, men vi burde hatt 3-0 da Geir skyter utenfor fra 10 meter.

EIK var langt mer med i andre omgang, men stanget mye av tiden mot et hardt arbeidende Ålgård-lag. Vi får flere store sjanser til å drepe kampen, men Jonas' skudd blir reddet, Geir setter ballen over fra kort hold, og istedet får EIK sin redusering. Dette ga gjestene blod på tigertennene, og EIK presset hardt resten av kampen, men uten at gjestene hadde marginene på sin side. Flere offside-avblåsninger og et skudd på frispark like til side for mål var det nærmeste egersunderne kom, og dermed ble poengene igjen på Ålgård.