13. september 2021

Ålgård - Egersunds 2 2-0 (2-0)

Ålgård stadion, 200 tilskuere

Ålgård måtte tidlig bytte to midtstoppere, men Rogne kom inn og ble helten etter to scoringer etter pause.

Vi hadde nok av sjanser før pause, men hverken Henriks tre forsøk hvor han både danset og løp fra EIK-forsvaret eller Aabrekks knallharde skudd i tverrliggeren førte til tellende resultat. Istedet tok EIK ledelsen langt ut i overtiden.

Omgangen ble dessverre for vår del preget av mannefall i forsvaret. Først fikk Tommy en stempling i kneet og måtte bæres av banen, og bare 10 minutter senere fikk Magnusson en strekk og led samme skjebne.

Andre omgang fortsatte på samme måte, Ålgård hadde noen store sjanser, og det var nok kun linjedommeren som så offside da Kotlica kom løpende bakfra og hamret inn innlegget fra venstre. Valland hadde en glitrende redning på et frispark før pause, men da fire (!) EIK-spillere var alene med Valland, var det nok kun han selv som hadde et ørlite håp om å unngå baklengs. Han fikk kastet seg og holdt ballen.

Det løsnet først etter et frispark på høyrekanten. Aabrekk la inn i feltet og Rogne headet ballen i mål. Dommer trakk også opp det røde kortet til EIKs keeper.

To minutter senere lå ballen i vårt nett etter at vi ikke klarte å klarere, EIK bet seg fast og løp gjennom og tok tilbake ledelsen.

Etter dette ble det spill mot et mål og vi skapte utallige sjanser. Nærmest var vi kanskje da Birkedal headet i tverrliggeren, før Rogne var frempå igjen og satte et innlegg i mål til 2-2. Dermed fikk vi i det minste ett poeng ut av det som lenge var en frustrerende kamp. Nå venter Vardeneset i Stavanger på fredag.