16. august 2014

Ålgård - Førde 3-0 (1-0)

Ålgård stadion, 167 tilskuere

Et nytt håp

Jonas Vølstad Fjeldsbø, Marius Nilsen og Andreas Ravndal scoret hvert sitt mål da Førde ble sendt nordover uten poeng.

Kampen åpnet rolig, og Ålgård satte inn presset veldig lavt, noe som gjorde det vanskelig for Førde å tråkle seg gjennom. De fikk riktignok et par sjanser i første omgang, og størst var nok sjansen etter halvtimen da ballen ble spilt i bakrommet på vår venstrekant, innlegget ble slått lavt inn foran mål, gikk gjennom hele feltet, men Førdes spiss skjøt knallhardt like til side for mål og traff ballguttene i stedet.

Det var det nærmeste Førde kom gjennom hele kampen, for denne kampen handlet endelig om våre helter. Helt ny i lagoppstillingen var Kristian Krastev, bulgareren som kom fra Averøykameratene for fire dager siden, og sammen med Monsen hadde han meget god kontroll på midten. Lenger fremme spilte Martin Håland sin første hjemmekamp i svart, og svarte med å skape flere store sjanser, selv om han denne gang ikke kom på målscorerlista.

Men det var Jonas som hjalp oss i gang. Han ble spilt ned på venstrekanten på en overgang, skar inn foran sekstenmeteren og skjøt ballen til side for Førdes keeper, en strålende enkeltmannsprestasjon som gjorde at vi dermed kunne gå til pause med 1-0.

Ålgård startet andre omgang godt, og det var nære på at Håland scoret allerede etter fire minutter da han forsøkte seg på et frekt skudd da keeper kom rusende ut. Førde var frustrerte, og Fjeldal Olsen klarte kunststykket å snakke på seg gult kort både i det 51. og 52. minutt, dermed måtte gjestene spille resten av kampen med en mann mindre.

Lenge så det ut som Ålgård ikke skulle klare å utnytte dette, sjansene ga ikke tellende resultater, men da nervøsiteten for å gi bort ledelsen begynte å snike seg inn både på banen og på tribunen, ble Henrik Kommedal byttet inn for Gunnar som fremdeles slet med etterdønningene av overtråkket i sist hjemmekamp. Henrik herjet på høyrekanten og tilførte akkurat det usikkerhetsmomentet som viste seg å bli for mye for Førde.

Nå begynte det å skje så mye at undertegnede slet med å henge med i svingene på live-oppdateringen, men få minutter etterpå fikk Ålgård først en corner, Monsen slo inn i feltet, og Marius headet mot mål tett ved første stolpe. Keeper valgte en publikumsredning i slow motion i stedet for å ta et steg til sida, og fomlet ballen over dødlinja. Den andre corneren satt bedre (og den gikk jeg glipp av), men denne gang satte Marius ballen i mål.

Jubelen og lettelsen hadde knapt senket seg før Ålgård var frempå igjen, og mens jeg febrilsk forsøkte å få lagt ut det som hadde skjedd, ble ballen spilt frem til Andy som satte ballen til side for Førdes utrusende keeper. Monsen kunne sikre at ballen trillet rolig inn i mål.

Dermed var kampen i realiteten slutt, og det lille som var igjen av spenning var om Ålgård skulle få flere mål. Kisko (Kristofer Atli Bjarnason) fikk sin første seriekamp for Ålgård i sluttminuttene.