Ålgård - Haugesund 2 14. mai 2023

14. mai 2023

Ålgård - Haugesund 2 2-1 (0-1)

Haugesund scoret rett før pause, men Ålgård har vært tålmodige og vant toppkampen 2-1 etter to scoringer av Vetle Birkedal.

Ålgård gikk ut med høyt press, men FKH tok over utover i omgangen og skapte flere gode muligheter, en stor etter halvtimen da et hardt skudd var innom en Ålgård-spiller før den strøk utsiden av stolpen.

I minuttene etterpå skapte Ålgård flere store sjanser, først rev Mattis seg løs og skjøt over, før Amir la inn fra høyre, og Vetle headet like utenfor. Den siste ble riktignok avvinket for offside i ettertid.

Det var likevel gjestene som scoret først på et innlegg/skudd som Jeppe var sjanseløs på. Samuel kunne øket minuttet før pause, men skjøt utenfor.

Gjestene fortsatte å styre etter hvilen og hadde en gigantsjanse hvor Alvsaker kom helt alene med Jeppe. Istedet fikk vi kvarteret før slutt satt inn presset, Vetle gjenvant ballen, kombinerte med Kisko som hadde kommet inn, og hamret ballen til side for keeper og i mål.

Tre minutter før slutt får vi satt presset, ballen slås hardt inn i feltet der Vetle skyter mellom beina på keeper og i mål. Haugesund har en kjempesjanse på overtid, men skyter over fra seks meter.

Ålgård forblir dermed på tabelltopp, nå fire poeng foran FKH som har en kamp mindre spillt. Nå venter Ligacupen på Buøy på lørdag, før nye toppkamper borte mot Forus og Gausel og hjemme mot Åkra.

Kommentaren: -Det kan du isje sei!!! (Overhørt i speakerbua, av åpenbare grunner kan vi ikke gå inn på hva dette var svar på.)