Ålgård - Haugesund 2 30. mai 2016

30. mai 2016

Ålgård - Haugesund 2 4-2 (2-1)

Ålgård stadion, 135 tilskuere

Ålgård vant sin første seier på Ålgård stadion i år etter 4-2 over Haugesund 2 mandag kveld. Kampen var svært spennende og ble først avgjort minutter før slutt.

Etter et jevnspilt første kvarter tok stadion fyr da Ålgård fikk frispark rett utenfor Haugesunds sekstenmeter. Monsen satte et innøvd frispark i tverrliggeren, ballen traff keeper i ryggen og gikk i mål. FKH svarte ti minutter senere på et angrep opp langs høyrekanten, innlegget ble slått hardt langs bakken, og foran mål styrte Daniel Våge Nilsen ballen til side for Ezmet i Ålgårds mål.

Ålgård overtok initiativet etter dette, og kom på et glitrende angrep opp langs høyrekanten ved Bala, bare minutter etter utligningen. Landa kom på overlapp, slo inn i feltet hvor Haugesund headet ballen ut til Geggi som serverte Andy inne i feltet, men skuddet gikk like utenfor.

Ti minutter før pause fikk Ålgård straffe da Andy ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren. Monsen sendte keeper feil vei og Ålgård opp i 2-1-ledelse til pause. Ålgård kunne øket da Ravndal-brødrene kom alene med en enslig FHK-stopper, men pasningen fra Andy til Aslak var ikke presis nok, Aslak måtte vri seg for å få tak i ballen, og skuddet fikk keeper slått unna.

Haugesund kom mer med etter pause og fikk utligningen på et skudd fra 40 meter som gikk forbi flere spiller og stusset rett foran Ezmet før den forsvant inn i mål helt nede ved stolperota. Det så svart ut bare minutter senere da FKH hadde flere store sjanser, et hardt skudd gikk i Benjamin, og til slutt pekte dommer på straffemerket. Kling gikk opp til straffemerket, fintet Ezmet feil vei og satte straffen i stolpen.

Både Ålgård og FKH 2 hadde store sjanser til å ta ledelsen, men det ble ingen scoringer før Ålgård fikk corner fire minutter før slutt. Monsen slo et innlegg på bakre stolpe, og der hang Novak i lufta og headet ballen knallhardt i lengste hjørne. En fantastisk scoring som var perfekt timet av 17-åringen!

I siste spilleminutt satte Ålgård spikeren i kista da Ezmet satte raskt i gang, Bala gikk opp langs hele kanten, slo hardt inn langs bakken foran mål, og på bakre stolpe dukket Kyvik opp og hamret ballen i mål.

Tre viktige poeng som gjør at vi kryper helt opp i toppen av tabellen, samtidig som vi for første gang i år vinner hjemme. Vi scorer også for første gang mer enn to mål i en kamp.