Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

23. august 2019

Ålgård - Kopervik 2-0 (0-0)

Ålgård vant en meget sterkt 2-0 mot Kopervik fredags kveld etter to flotte mål av Henrik Kommedal. Marius Halvorsen var en like solid matchvinner i mål og holdt nullen tross mange store Kopervik-sjanser. I vår klarte vi uavgjort på Åsebøen, men tabellen forteller tydelig at det var et solid Kopervik-lag som ankom Myrhålå noe forsinket fredag. Laget lå på 2. plass, riktignok et stykke bak Åkra som har vunnet samtlige kamper i år, men hele fem poeng foran Haugesund 2 på 3. plass.

Før pause var kampen jevnspilt, Ålgård hadde nok de beste mulighetene til uttelling, men skuddene gikk stort sett utenfor. Nærmest scoring kom vi ved Kotlica som med en Kopervik-spiller hengende på skuldrene skjøt knallhardt i keeper fra kort hold.

KIL var langt farligere etter pause, og hadde flere gode muligheter til å score, men KIL skjøt utenfor på åpent mål, og Marius stod flere ganger i veien. Halvveis ut i omgangen skjøt KIL helt nede ved stolperota, Marius var også ned og tok den. Så kontret vi, og Henrik fikk revet til seg ballen fra KILs venstreback før han løp langs dødlinja og skrudde ballen forbi KILs keeper og opp i bakre kryss.

Målet endret ikke mye på tendensen i kampen, vi fortsatte å forsvare oss godt og Kopervik presset, men så er det en gang slik at vi har to veldig gode spillere i Marius Halvorsen og Henrik Kommedal. 12 minutter før slutt danset Henrik seg forbi den ene KIL-spilleren etter den andre, inkludert keeper Elias Valderhaug, og trillet ballen i mål til 2-0. Kopervik jaget scoring på slutten, uten resultat, og dermed tar vi steget opp på 3. plass, fire poeng bak Karmøy-laget. Kampen var historisk fordi det var første gang en herrekamp i Rogaland ble dømt av kvinnelig dommertrio.