Hopp til navigering Hopp til søk

23. mai 2015

Ålgård - Lyngdal 4-0 (1-0)

Ålgård stadion, 131 tilskuere

Etter syv mål på seks kamper åpnet slusene seg da Lyngdal ble slått 4-0 etter scoringer av Rogvi (2), Monsen og Henrik.

Ålgård startet kampen godt, og allerede etter ett minutt kom Andreas på skuddhold da Jonas sendte ham gjennom. Skuddet hadde derimot Lyngdals keeper små problemer med. Kort tid etterpå fikk Ålgård et frispark som Yngve slo hardt langs bakken mot mål, men vi fikk ikke styrt ballen inn i nettmaskene.

Gjennom omgangen manglet det ikke på muligheter. Andreas skjøt høyt over mål etter et innlegg fra Yngve, Jonas var på vei gjennom, men ble forstyrret i skuddøyeblikket, mens Krastev var nær å rekke frem på et fremspill som keeper snappet i siste liten.

Scoringen kom først etter 38 minutter da Yngve slo et innlegg høyt inn i feltet. Lyngdal vant den første duellen, men vi snappet opp returen, ballen ble lagt ned til Rogvi som vendte og skjøt ballen knallhardt i vinkelen med venstrefoten.

Lyngdal kunne fått en utligning nesten umiddelbart, ballen ble slått inn i feltet, og Sindre var nær å sette ballen i eget mål. Istedet fikk Lyngdal en corner som ble headet på mål, men der stod Novak og headet ballen over til ny corner.

Totalt sett var omgangen jevnspilt, men det var heller ikke ufortjent at vi ledet ved pause. Etter å ha gått målløse av banen mot Vigør etter total dominanse, hjelper det på selvtilliten når vi igjen var i føringen, men etter pause kom Lyngdal sterkere med i kampen, og de første 20 minuttene av andre omgangen jaget sørlendingene for alvor en scoring.

Først fikk Lyngdal en stor sjanse da de fikk ballen alene foran Eskil, men skuddet gikk utenfor. Få minutter senere er det Nodevik som står alene med Eskil, skuddet var godt, nede til venstre for keeper, men Eskil kastet seg lynraskt og fikk ballen i fast grep. Den redningen ble kun overgått av Lyngdals keeper i forkant av Monsens scoring. Lyngdal fortsatte å presse, men fikk ikke pirket ballen i mål og måtte istedet nøye seg med noen cornere de ikke fikk noe ut av.

Istedet fikk vi corner, den headet Novak på mål, og det var kun en klasseredning av Lyngdals keeper som på ren refleks kastet seg ut i full strekk og fikk slått ballen unna. Den ble derimot slått inn i feltet på nytt, og den kunne ikke keeper gjøre noe med da Monsen headet den utagbart inn i nettmaskene.

Monsens scoring gav Ålgård selvtillit, samtidig som det var et slag i ansiktet for Lyngdal, og etter dette dominerte Ålgård resten av kampen. Midtsian satte inn Gunnar og Henrik, og et kvarter før slutt ble kampen avgjort da Ålgård igjen scoret på corner. Yngve slo ballen inn i feltet, ballen ble slått ut i feltet, men Novak brasset ballen til Rogvi som stupte frem og headet ballen i mål.

Ålgård hadde nå scoret tre mål på dødballsituasjoner, men den siste scoringen, kun to minutter senere, kom da Andreas spilte frem Henrik som alene med keeper sendte ballen i mål. Dette var Henriks første scoring på A-laget. Monsen prøvde seg på et skudd like etterpå som strøk utsiden av vinkelen, og Andreas fikk også en mulighet til å tegne seg på scoringslista, men keeper var våkent ute og fikk slått ballen unna.

Gunnar fikk gult kort etter en duell ti minutter før slutt, hans første for sesongen i sin syvende kamp, men det tok bare syv minutter før det andre kom. Han ble spilt alene gjennom med keeper, men ble avblåst for offside. Likevel skjøt han ballen i mål, og dommer trakk det gule kortet opp på nytt. Lyngdal forsøkte seg på overtid, og skuddet var fint plassert helt nede ved stolperota, men Eskil var nede og slo ballen unna.

Kristian Novak ble kåret til Ålgårds beste, og han viste seg frem både defensivt og offensivt. Bakover holdt Ålgård tett og Lyngdal slapp lite til, fremover bidro han sterkt både til 2-0 og 3-0. Men det var flere som utmerket seg i dag. Monsen var god med pasninger og hadde også en scoring, mens Eskil ved flere anledninger hindret opplagte scoringsmuligheter for Lyngdal. Jeg kommer selvsagt heller ikke utenom Rogvi med sine to scoringer. Bala var et uromoment for Lyngdals back, og han la også ned mye arbeid defensivt med å bryte opp Lyngdals forsøk på å komme fremover. Yngve slår hele tre dødballer som ender i nota.