Ålgård - Nærbø 6. oktober 2017

6. oktober 2017

Ålgård - Nærbø 6-2 (2-0)

Ålgård fikk revansj og scoret hele seks ganger fredag kveld da Nærbø ble sendt hjem til Hå uten poeng.

Kampen åpnet jevnt hvor vi etter hvert får et lite overtak, men den første store sjansen kommer etter halvtimen når Nærbø får et frispark like utenfor sekstenmeteren. Skuddet går rett på Kenneth som slår ballen ut i feltet igjen, og Nærbø skyter knallhardt til side for mål omtrent for åpent mål.

Kun fire minutter senere får Bala ballen på høyrekanten, utfordrer Kvia på venstrebacken, drar en skuddfinte før han legger tilbake til Daniel som skyter fra 20 meter. Skuddet går langs bakken og går inn helt nede ved motsatt stolperot.

Nå er Nærbø tydelig rystet og panikken sprer seg. Ålgård får nesten fra avspark lagt et massivt press på Nærbø-målet, Bala forsøker å hæle ballen i mål, får den tilbake og legger igjen til Nygaard som ved hjelp av rå kraft blåser den gjennom muren av Nærbø-spillere som etter hvert samler seg på og ved streken, og i mål til 2-0-ledelse.

Det kunne vært tremålsledelse allerede minuttet etter når vi igjen er farlig frampå og skyter utenfor på åpent mål. Etter dette har Nærbø et par sjanser på frispark som slås langt opp i feltet, men ledelsen stod seg til pause.

Nærbø kom mer med etter pause og presset oss i perioder, men i det mest intense presset et kvarter ut i omgangen, slår vi kontra, Bala legger inn langs bakken, og Aslak dukker opp på bakre stolpe og sklir ballen inn til 3-0. Dermed hadde Bala lagt opp til alle de tre målene så langt.

Nær sagt som vanlig ble det likevel spennende mot slutten. Nærbø reduserte på et frispark som ble skutt i krysset fra 35 meter, og det var ikke til å komme fra at tankene vendte tilbake til de to foregående kampene, særlig da vi omtrent ga vekk en diger målsjanse for gjestene fem minutter før slutt, men denne gangen var marginene på vår side.

Fire minutter før slutt fikk vi muligens årets klareste straffe, og Nygaard var sikkerheten selv og dundret ballen inn bak Nærbøs keeper. Nærbø reduserte riktignok igjen to minutter senere på en corner som gikk via Kenneth og i mål, men kampen ble punktert da Christer Sivertsen taklet ballen bort fra et svakt tilbakespill til keeper, til Christer Reinertsen som fikk æren av å sette ballen i tomt mål. Han ble for øvrig så glad at han dro av seg trøya og fikk gult kort.

Like etterpå sendte Ålgård et nydelig fremspill som Sivertsen møtte perfekt langt bak Nærbøs forsvarsfirer, rundet keeper og satte ballen i det tomme målet. Synd og skam at jeg ikke fikk med meg hvem som slo den pasningen, men det skjedde mye på dette tidspunktet.

Ålgård har dermed fjernet enhver teoretisk tvil om laget skulle holde seg i 4. divisjon, vi kan dårligst bli nummer 9 på tabellen, men da skal mye gå mot oss. Det er derimot mer naturlig å se oppover, 5. plass er innen rekkevidde, og slik som Ålgård spiller om dagen er dette mulig med full klaff.