Ålgård - Notodden 31. august 2013

31. august 2013

Ålgård - Notodden 1-0 (0-0)

Gamle Ålgård stadion, 100 tilskuere

Notodden gikk før kampen for tre poeng, men ble spilt tamme av hardtarbeidende Ålgård.

Med 13-1 i målforskjell og ni av ni poeng mot Ålgård var det ikke så rart at Notodden gikk for tre poeng på Ålgård stadion før kampen, men som mange andre lag har erfart før dem, så er det ikke bare å møte opp og hente med seg hjem poengene.

Ålgård hevet seg fra forrige helgs nederlag i Bergen med kriging på midten og solid forsvarsspill. Notodden fikk aldri rytme i spillet sitt, og Ålgård vant ofte ballen høyt oppe på banen. I første omgang var riktignok gjestene nærmest scoring da et skudd gikk i tverrliggeren på en corner, returen ble headet over mål. Vi hadde også våre muligheter, men det siste trekket manglet. Nærmest var vi da Atem la hardt inn til Geir som ikke fikk skikkelig treff på headingen.

Forsvarsspillet skulle tilslutt vise seg å bli forskjellen mellom lagene i dag. Notodden rotet det til i eget forsvar etter 35 minutter av andre omgang, ballen ble spilt gjennom til Andreas som skjøt i mål fra 12 meter. Etter dette var Ålgård nærmere å øke ledelsen enn Notodden var utligning. Andreas kunne fort blitt tomålsscorer da han ble spilt frem fem minutter etter scoringen, men to Notodden-forsvarer klarte tilslutt å få en tå på ballen og få den unna ham. På overtid var han frempå igjen etter et forferdelig tilbakespill av Notodden, men gjestenes keeper vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning.

Selv om Andreas hadde de store sjansene, var dette likevel en lagseier. Atem løp som vanlig til krampa tok ham, og litt til, mens Notodden gjennom hele kampen slet med å spille seg fremover på banen.

Dommeren var meget god, men ingen kunne ha protestert om han hadde sendt Notoddens Hagen i dusjen da han kastet seg inn i en unødvendig kraftig tackling på Henning etter 24 minutter.