Ålgård - Odda 29. juni 2016

29. juni 2016

Ålgård - Odda 3-0 (2-0)

Ålgård stadion, 100 tilskuere

Ålgård slet innledningsvis, men to raske scoringer like før pause av Kyvik og Aslak Ravndal senket skuldrene på laget, og til slutt vant Ålgård komfortabelt 3-0 etter at Henrik Kommedal øket fem minutter før slutt.

Ålgård slet lenge med et aggressivt Odda-lag som skapte de første mulighetene i kampen, og gjestene var nær scoring da de headet i tverrliggeren på en corner halvveis ut i omgangen. Odda styrte mye av kampen, spilte seg til cornere og presset Ålgård tilbake på banen.

Krister Landa kom etter hvert sterkt med i kampen på høyrekanten, og han stod bak scoringene som kom rett før pause. Etter 37 minutter gikk Landa ned høyrekanten, helt ned til dødlinja, og la tilbake mot Geggi som sendte ballen videre, ballen endte til slutt opp hos Kyvik som hamret ballen i mål fra kloss hold. Rett etterpå var han i nøyaktig samme posisjon, denne gang fant han Aslak som sendte ballen til side for keeper og i mål.

Etter scoringene overtok Ålgård mye av spillet og skapte flere sjanser frem mot pause. Kampen jevnet seg noe ut etter pause, men Ålgård hadde kontroll og skapte sjanser ved blant andre Kyvik som løftet ballen over keeper og mål, og Arne skjøt knallhardt fra 30 meter, men ballen strøk tverrliggeren på feil side.

Fem minutter før slutt var innbytterne på farten da Christer Sivertsen fikk ballen like utenfor Oddas sekstenmeter, men fikk ikke avsluttet. Istedet gikk ballen tilbake til Henrik Kommedal som i sitt comeback sendte ballen inn helt nede ved stolperota fra 20 meter.

Dermed endte kampen med 3-0, og Ålgård tok steget opp på tabelltopp. Dette kan riktignok bli svært midlertidig siden Staal har mulighet til å ta den tilbake med poeng mot Sandnes Ulf 2 på fredag.