Ålgård - Pors 3. oktober 2015

3. oktober 2015

Ålgård - Pors Grenland 2-5 (1-3)

Ålgård stadion, 302 tilskuere

Ålgård tapte lørdag toppkampen mot Pors Grenland 2-5. Scoringene kom ved Lennox Kanu og Andreas Ravndal.

Pors gikk rett i angrep fra start og fikk et frispark på 25 meters hold etter 3 minutter, prøvde en innøvd variant, men Ålgård sendte forsøket fra Mladenovic ut over sidelinja til innkast. På innkastet fant Pors til slutt Elsebutangen som skar inn i feltet og sendte ballen under Eskil og i mål. Før det var gått ti minutter var det derimot balanse i regnskapet da Kenneth Monsen stormet opp høyrekanten, gikk helt til dødlinja og slo pasningen tilbake til Kanu som på fem meters hold foran mål skjøt ballen knallhardt inn bak Pors' keeper, og han scoret dermed sitt første mål for ÅFK.

Men Pors brukte ikke lang tid på å ta ledelsen på nytt. Etter 15 minutter gikk Elsebutangen forbi Tommy, Eskil var raskt ute og blokkerte skuddet, men ballen havnet hos Mladenovic som hamret ballen inn bak Eskil. Rett etterpå spilte Andreas frem Monsen, men skuddet strøk stolpen på feil side.

I det 19. minutt fikk Ålgård corner, ballen ble slått inn i feltet og Andreas headet knallhardt mot bakre stolpe, men Pors står på streken og måker ballen unna. Pors kontrer, får et nytt innkast høyt i banen, Bentsen legger inn til Elsebutangen som øker Pors ledelse til 3-1.

Ålgård ga ikke opp og presset Pors tidvis helt tilbake på banen. Det ble ikke flere mål før pause, til tross for et par store Ålgård-sjanser som da Pors måtte redde på streken på en corner rett før pause. Pors var svært farlige da de kom i stor fart på kontringer.

Ålgård gjorde to endringer i pausen, Daniel og Henrik kom inn for Tommy og Sindre. Pors fikk en tidlig straffe som Kim Bentsen satte knallhardt og utagbart til side for Eskil.

Etter 58 minutter fikk Ålgård frispark litt inne på Pors' banehalvdel. Ballen landet hos Sleveland som skjøt knallhardt i tverrliggeren. Istedet kontret Pors og satte inne 5-1. Andreas pyntet på resultatet da han løp gjennom og skjøt ballen forbi Pors-keeperen fem minutter før slutt.

Totalt sett hadde nok Ålgård flest sjanser, men gjestene løp mye, jobbet knallhardt og var mer effektive.