Ålgård - Riska 10. november 2023

10. november 2023

Ålgård - Riska 2-0 (1-0)

Ålgård stadion, 401 tilskuere

Før fredagens kamp hadde vi spilt ti strake kamper mot Riska uten seier. Da smaker det ekstra godt med 2-0 etter scoringer av Henrik Kommedal og Arne Ravndal.

Avventende og nervøs start av kampen, men etter hvert fikk Riska et lite overtak. Etter ti minutter tok Ålgård mer og mer over banespillet og presset Riska helt tilbake til egen sekstenmeter. Vi slet med å finne veien gjennom, helt til et perfekt gjennomspill til Henrik som plukket ballen med seg og hamret ballen i mål.

Dette stresset gjestene som forsøkte å få en rask utligning, men fikk istedet umiddelbart en kontring mot seg der kun en lang tå forhindret at ballen kunne landet hos Arne rett foran mål. Ålgård kunne også ha øket på et corner hvor ballen ble slått perfekt inn foran mål, men Benjamin headet like utenfor.

Jevnt og åpent etter pause, fra 70 minutter begynte Riska å feste grepet og skapte flere store sjanser. Den ene hadde de til og med i mål, men en perfekt plassert linjedommer markerte for offside.

Riska satset etter hvert alt, det stod tross alt om fornyet kontrakt i 4. divisjon for deres del, og i sluttminuttene ble det særdeles dramatisk da dommer først ignorerte et soleklart rødt kort som vi ikke engang fikk frispark på da Odin ble revet ned på vei gjennom mot mål. Vi fikk derimot straffe et halvt minutt senere, og den ekspederte Arne sikkert i mål da han sendte Haugland feil vei.