Ålgård - Riska 14. oktober 2022

14. oktober 2022

Ålgård - Riska 2-4 (2-2)

Ålgård hentet inn Riskas 0-2-ledelse i løpet av to minutter i første omgang, men Riska var klart best etter hvilen og vant til slutt 4-2.

Riska var før sommeren omtrent uovervinnelige, selv om vi yppet oss i 35 minutter, men har blitt langt mer medgjørlige nå i høst.

Ålgård hadde derfor god tro på at det var mulig å få tellende resultat i kveldens kamp i høljeregnet, og startet med høyt press som skapte tidvis panikk i Riska-forsvaret. Vi fikk tre brukbare muligheter i løpet av den første halvdelen av omgangen, men det var likevel Riska som kom til den første scoringen da de gikk ned til dødlinja, la inn foran mål og headet ballen i mål.

Ti minutter senere øket de til 0-2 da vi rotet det skikkelig til for oss selv inne i feltet. Det så mørkt ut, men bare to minutter etter Riska-scoringen stod det plutselig 2-2. Først ble et frispark på kanten av sekstenmeteren slått inn foran mål, og på bakre stolpe headet Elias inn reduseringen. Kampen var knapt satt i gang før Ålgård angrep på høyrekanten på nytt, Henrik forsøkte noe som så ut til å være en blanding av pasning og skudd, Riska forsøkte fortvilet å stoppe ballen på streken, men den snek seg over linja og i mål.

Riska hang i tauene før pause, men kom langt friskere i gang etter hvilen. De tok også ledelsen på et skudd etter et kvarter, og kunne og burde øket da de to ganger kom alene med Valland uten å overliste ham. Riska var klart best i andre omgang, og da de igjen kom alene med Valland, klarte de å få ballen forbi ham og fastsatte sluttresultatet til 2-4.

Riska var klart best i andre omgang, og hadde det ikke vært for en strålende opplagt Valland, kunne dette blitt stygt. Nå venter nye muligheter neste fredag, om ikke enklere motstand når Eiger tar i mot oss i Hålå.