Ålgård - Riska 23. juni 2017

Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

23. juni 2017

Ålgård - Riska 1-1 (0-1)

Riska ledet 1-0 før pause, men Nygaard fant veien til nettmaskene da han sendte av gårde et langskudd etter 54 minutter.

I fjor vår herjet Riska i 3. divisjon, men ble noe svekket før høstsesongen. Med Torger Motland tilbake på banen, samt styrket av Geir André Aasen og, ikke minst, Vetle Myhre, er det ikke uten grunn at laget fra Hommersåk har blitt nevnt blant lagene som er favoritter til å rykke opp. To strake 1-6-nederlag for vår del gjorde også sitt til at gjestene måtte finne seg i å være storfavoritter før kveldens kamp.

Riska dominerte innledningsvis og tok ledelsen etter en halvtime, men Ålgård var helt på høyde med gjestene. Nygaard var frisk på topp og hadde en stor mulighet da han løp gjennom, men det ble med gjestenes ene scoring før pause.

Rett etter pause fikk Riska to store sjanser til å øke ledelsen, men vi slapp med skrekken da Riska headet i tverrliggeren og ned på streken. Istedet kom Ålgård mer med i kampen, og etter 54 minutter fikk Nygaard ballen utenfor sekstenmeteren og skjøt knallhardt langs bakken, forbi Smalås i Riska-buret og utligningen var et faktum.

Fem minutter senere satte Nygaard fart på nytt, og det så ut fra tribunen som at han ble revet ned av Motland idet han passerte vår tidligere kaptein. Vi ventet på rødt kort, men dommeren valgte å gi frispark til Riska. Rett etter dette havnet Nygaard på ny i løpsduell med Motland, men denne gang fikk Motland en tå på ballen i siste liten.

Vi hadde med andre ord gode muligheter til å ta ledelsen, men det hadde også Riska. Mot slutten av kampen var Vetle Myhre først helt alene med Kenneth, men fikk litt skrått hold og skjøt i nettveggen. Aasen skjøt i tverrliggeren på frispark minutter senere, mens Riska hadde en kjempesjanse på overtid hvor de fikk skutt knallhardt fra kloss hold, men Kenneth leverte kampens prestasjon da han på håndballvis blokkerte skuddet.

Kampen ble en klar forbedring fra foregående kamper, og Espen Nygaard spilte sin beste kamp i Ålgård-drakta så langt. Han var et kontinuerlig uromoment for Riskas forsvar, men ble til tider litt for alene på topp. Bakover er vi til tider heldige, Kenneth spiller igjen strålende i mål, men viktigst av alt, vi står kampen ut og får med oss et poeng mot det jeg vil hevde er 4. divisjon avdeling 2s beste og mest komplette fotballag.

Ålgård stadion, 136 tilskuere

Logo.png
1 Kenneth Espedal
24 Vikar Valsson
6 Benjamin Ravndal
21 Alexander Viland
5 Halldor Thorsteinsson
22 Sven Næsse
14 Ezekiel Bala (k)
3 Daniel Eide Hansen
17 Aslak Ravndal Sub off.svg 68
20 Kristofer Atli Bjarnason Sub off.svg 77
10 Espen Nygaard Scoring.png 52
Innbyttere:
11 Jonas Vølstad Fjeldsbø Sub on.svg 77
15 Zabi Habibullah Sub on.svg 68
Riska FK.png
Vetle Myhre Scoring.png 35