8. april 2015

Ålgård - Staal 3-2 (2-0)

NM, 2. kvalifiseringsrunde

Ålgård stadion, 400 tilskuere

Ålgård slo Staal Jørpeland 3-2 (2-0) etter scoringer av Alexander Mar Hallgrimsson, Kenneth Monsen og Kristian Krastev onsdag i en kamp som ble mer spennende enn den første halvtimen skulle tilsi.

Ålgård startet kampen klart best, og tidvis rundspilte Staal den første halvtimen. Mange av mulighetene kom på frispark slått av Yngve inn i feltet hvor Staal hadde store problemer med å forsvare seg mot hodesterke Ålgård-spillere. Flere ganger ble løsningen å få ballen ut over dødlinja, noe som bare skapte nye muligheter på corner.

Monsen var involvert i begge scoringene før pause. Etter 21 minutter fikk han ballen på venstrekanten og slo hardt inn langs bakken til Hallgrimsson som styrte ballen forbi Staals keeper og inn i mål ved lengste stolpe.

Seks minutter senere fikk Ålgård corner, bet seg fast i Staals felt, ballen gikk frem og tilbake mellom flere spillere i leting etter en åpning før ballen ble slått tilbake til Monsen som trillet ballen inn til side for gjestenes keeper. Han var frempå med ytterligere to muligheter de neste minuttene og var sammen med Yngve som slo utrolige mange presise dødballer og innlegg, første omgangs dominerende spillere.

Storspillet fortsatte frem til det var ti minutter igjen av omgangen da Staal fikk flere store muligheter, først på et frispark, og så på to cornere, men vi fikk ryddet unna og dermed ledet vi tilsynelatende komfortabelt til pause.

Staal svarte derimot umiddelbart etter pause. Eirik Jøssang ble satt inn i pausen, og han var bare på banen i ett minutt før han stusset et innlegg i mål og ga gjestene et nytt håp. De fikk umiddelbart en ny mulighet på et nytt innlegg, men Eskil var våkent ute og bokset ballen unna.

Etter 53 minutter kastet Staals Øyvind Hompland seg inn i en tackling på Jonas og fikk overraskende direkte rødt kort, men det virket ikke som vi på noe tidspunkt klarte å utnytte at vi var en mann mer. Vi skapte lite i hele omgangen, Staal redder riktignok på streken fem minutter etter utvisningen på en heading fra Rogvi, men det var istedet Staal som fikk den neste scoringen. Igjen var det en innbytter, denne gang Asgeir Austigard, og også han hadde bare vært ett minutt på banen da et frispark ble slått inn i feltet, vi klarte ikke å rydde unna før han skjøt ballen til side for Eskil.

Rundt halvtimen var spilt da vi klarte å spille oss opp langs høyrekanten, fikk satt press på Staal og Krastev hamret ballen i mål fra 15 meter. Dermed ble han matchvinner i begge kvalifiseringsrundene. Staal presset knallhardt i sluttminuttene, og hadde en brukbar mulighet rett før dommer Cosmin Dima blåste av kampen, men Eskil stoppet det siste skuddet, og tok seg også av returen. Dermed spiller Ålgård 1. runde i NM også i 2015.