19. september 2014

Ålgård - Stabæk 2 4-2 (2-0)

Ålgård stadion, 713 tilskuere

ÅFK og Ålgård menighet hadde bygget opp en festdag som varte fra tidlig morgen. Tommys utvalgte sørget for at festen holdt hele veien ut.

Kampen åpnet rolig, men Stabæk 2 hadde ballen mest til å begynne med. Det var likevel Ålgård som skapte de første mulighetene, først med Geir som forsøkte et skudd fra 18 meter, før Edwin spilte frem mot Andreas, Stabæk bommet på ballen, og Andreas enkelt kunne løfte ballen over Stabæk-keeperen som rykket ut i ingenmannsland. Ålgård fortsatte etter dette å kontre og fikk først en kjempesjanse ved Andreas som kom alene med Singh i gjestenes mål, før Geir skjøt et volleyskudd utenfor.

Stabæk fikk sin første sjanse etter halvtimen da de gikk ned høyrekanten og la inn fra dødlinja. De for anledningen hvitkledde hadde ingen foran mål, men Stabæk bet seg fast og fikk til slutt skutt like utenfor fra 12 meter. Ålgård var igjen farlig frempå da Andreas først presset Stabæks forsvar til nesten å sette ballen i eget mål, før Andreas gikk ned høyrekanten og slo over til Geir som hamret ballen inn bak Singh i Stabæk-målet. På tampen av omgangen fikk Stabæk en stor sjanse til å redusere, men innlegget på femmeteren gikk forbi hele feltet og utover dødlinja.

Andre omgang startet omtrent som første, Stabæk hadde ballen en del, men Ålgård så langt farligere ut når vi hadde ballen. Ålgård utnyttet et innkast på høyrekanten godt etter 12 minutter til å få etablert seg foran Stabæks sekstenmeter, ballen endte til slutt opp hos Rogvi som løftet ballen over til Edwin. Han dro av Stabæks forsvarer og hamret ballen i keeper og videre inn i mål. Nå så kampen ut til å være avgjort, Edwin satte fart to minutter senere, ble nesten revet ned, men holdt seg på beina. Han fikk med seg Geir og Andreas som holdt bredden og gjorde det svært vanskelig for Stabæks stopperpar som til slutt måtte støte på Edwin, dermed slapp han ballen til Geir som skjøt like utenfor lengste stolpe.

Vi fikk også annulert en scoring før Stabæk reduserte til 3-1 ett kvarter før slutt da innbytter Lyngstad Bjørshol får god tid fra skrått hold på sekstenmeteren og løfter ballen i en bue over Marius og inn i mål ved lengste stolpe. Fem minutter senere avgjorde derimot Andreas kampen da han kom alene med Singh, det første skuddet gikk riktignok rett på keeper, men Singh fomlet ballen tilbake til Andreas som nektet å gjøre samme feil to ganger.

Dermed stod det 4-1, og selv om Mehnert reduserte for Stabæk da de litt for enkelt gikk rundt på kanten, fikk lagt inn og skutt til side for Marius, var kampen i realiteten avgjort, men Edwin kunne økt på et skudd like til side for mål på overtid. Dermed ble poengene værende på Ålgård, og vi er nå oppe i 17 poeng. Det er fortsatt så jevnt i pulja at med seier i Bergen mot Brann 2 neste mandag, vil det fortsatt være en mulighet for å unngå nedrykk.

Andreas var banens beste i dag i kampen som var Torger Motlands 100. kamp for Ålgård.