22. april 2015

Ålgård - Viking 0-7 (0-3)

NM, 1. runde

Ålgård stadion, 1224 tilskuere

Viking vant enkelt onsdag kveld etter scoringer av Chikeke (2), De Lanlay, Nisja og Bödvarsson (3).

Viking styrte store deler av kampen, og vi fikk lite rom og tid til å sette spillet skikkelig, men 0-7 var likevel litt i overkant. Det hadde nok ikke sett like stygt ut dersom vi hadde klart å holde 0-4 helt ut, men Bödvarsson scoret hattrick i sluttminuttene.

Kampen var avgjort lenge før han slapp til på banen, og Viking startet kampen med et innlegg allerede etter to minutter som ble headet på mål, men Eskil var våkent nede og holdt ballen. Viking hadde så et stolpeskudd, før Andreas Ravndal fikk Ålgårds første mulighet da han utfordret Viking på venstrekanten og skjøt over.

Til tross for at Viking holdt ballen i laget og styrte kampen, føltes scoringen etter 18 minutter å komme litt ut av løse lufta. Viking hadde ikke et spesielt trykk da den kom, men skuddet langs bakken var presist og traff stolpen på vei inn i mål bak Eskil som forgjeves kastet seg etter ballen.

Ti minutter senere var vi frempå ved Sindre som skjøt over mål, men Viking kontret på det som muligens var kampens beste angrep, og De Lanlay økte Vikings ledelse på et skudd fra høyrekanten.

Etter 35 minutter får Viking en corner og setter tungt trykk mot Eskil som først får slått ballen til en ny corner, før en kanonade til slutt blir et skudd for mye. Chikere skyter knallhardt, Eskil får ballen på kroppen, men den sniker seg inn helt nede ved stolperota.

I andre omgang var vi bedre med en periode, men Viking gjorde noen bytter som skapte problemer for oss, først viste Zymer Bytyqi seg frem før ballen havnet hos Vidar Nisja som hamret ballen i mål. To minutter før slutt så ikke dette så galt ut, men så var kreftene helt slutt og Bödvarsson scoret hattrick i løpet av fem minutter.

Det ble publikumsrekord på nye Ålgård stadion, men det ble dessverre aldri spennende på onsdag.