Austrått - Ålgård 29. juni

29. juni 2017

Austrått - Ålgård 2-3 (0-1)

Ålgård tok ledelsen i en rolig første omgang ved Ezekiel Bala, men kampen tok fyr etter pause, og endte med 3-2 etter at Aslak Ravndal og Kristofer Atli Bjarnason slo følge med nigerianeren i målprotokollen.

Tross den korte avstanden mellom Iglemyr og Ålgård har vi kun møtt sandneserene en gang tidligere: I SR-bank-cupen i februar 1987. Det var dermed et ny motstander i seriesammenheng som stod på motsatt banehalvdel, i hvert fall for A-laget. Ålgård stilte uendret fra kampen mot Riska, til tross for at tre spillere var tilbake etter suspensjon. Litt rart å ha en spiller fra et av motstanderlagene i årets serie som assistentdommer, men jeg synes han klarte seg totalt sett veldig bra.

Kampen gikk på gras, og vi må vel ærlig innrømme at vi ikke har hatt våre beste stunder på det underlaget tidligere i år, men statistikk er til for å brytes, og Ålgård startet godt før pause fredags kveld. Det var jevnspilt langt ut i omgangen, men det siste kvarteret hadde Ålgård trykket, og fikk en fortjent ledelse rett før pause da Bala kom på et perfekt løp, kom alene med keeper og pirket ballen til siden for Austråtts utrusende keeper. Hjemmelaget ropte på offside, men linjedommer var både årvåken og godt plassert og holdt flagget nede.

Andre omgang startet på verst tenkelig vis. Vi får et frispark nesten umiddelbart og velger å slå ballen bakover. Austrått jager, får tak i ballen og skyter via en Ålgård-spiller like utenfor mål. På corneren utligner vertene.

Vi går litt sure etter dette, pådrar oss et par gule kort (i likhet med Austrått), men får etter hvert etablert trykk. Dette ender med noen store sjanser, men vi får ikke ballen i mål før Bala etter 65 minutter legger ballen ut til Aslak som fra hjørnet av sekstenmeteren skyter ballen knallhardt med utsida av foten og rett inn i krysset bak hjemmelagets sjanseløse keeper.

Like etterpå kunne og burde vi ha øket da Jonas satte fart ned høyrekanten, skar inn og avsluttet. Keeper måtte kaste seg og fikk stoppet skuddet, men returen havnet foran Kisko som skjøt like over det tomme målet.

Austrått svarte med tre store sjanser minutter senere, men istedet fikk vi øket ledelsen etter at Austrått måtte bruke ulovlige midler da vi var på vei gjennom. Straffen satte Kisko i mål. Vi hadde flere muligheter til å drepe kampen etter dette, Jonas og Aslak løp alene gjennom mot keeper hver sin gang, Zabi skjøt like utenfor krysset, mens også Sven var svært nær scoring.

Istedet fikk Austrått en scoring hvor mange ropte på offside. Kun en spiller (riktignok ikke keeper, men det har ikke noe med saken å gjøre) stod lenger bak en Austrått-spiller som på corner fikk pirket ballen i mål, Ålgård ropte på offside, dommer konfererte med linjedommeren og dømte mål. Dermed ble sluttminuttene svært nervepirrende, men endte i 3-2 til Ålgård.

Totalt sett en god førsteomgang, sjansebonanza i andre omgang, og tre poeng hjem til Ålgård. Dermed ferierer vi på 8. plass med 18 poeng etter 13 kamper.