7. april 2017

Avaldsnes - Ålgård 1-4 (0-2)

Avaldsnes ble nedkjempet fredag kveld etter scoringer av Christer Reinertsen, Sven Næsse, Henrik Kommedal og Ilijaz Krantic.

Bortekamp på Karmøy på utfartsdag nummer en i påsken høres ut som et logistisk mareritt, og det var en lettere panisk oppmann som fortvilet forsøkte å samle mannskapet ved avreise. Avreise var fremskyndet, noe som ikke hadde nådd frem til alle. Til slutt var likevel samtlige spillere og ledere, samt en sykkel(!) ombord i bussen, riktignok forsinket og med et par fotballsko og leggbeskyttere i manko.

Frykten for køen i Mortavika skulle derimot vise seg å være ubegrunnet, vi måtte bare stå over en ferje, dermed kom vi med en ferje tidligere enn beregnet, og vi var på plass på Avaldsnes to timer før kampstart.

Dette ga laget god tid til å senke skuldrene, og til tross for at hjemmelaget forsøkte å ta styringen i kampen, åpnet vi best og hadde ballen i mål på et frispark allerede etter ti minutter. Denne ble derimot avblåst for offside, Viland havnet på feil side da han headet ballen ned og tilbake til en fremadstormende Ålgård-spiller som hamret ballen i mål.

Nå hadde derimot Ålgård blod på tann, og anført av kaptein Christer Reinertsen fortsatte trykket. Christer fikk til slutt ballen like utenfor sekstenmeteren og skjøt hardt og kontrollert langs bakken helt nede ved motsatt stolperot. Feiringen i etterkant var intens, nesten i samme klasse som da Kenneth Monsen scoret seiersmålet borte mot Austevoll i 2011.

Avaldsnes hadde store problemer med å stoppe Henrik på kanten, og bare få minutter senere måtte keeper samt to forsvarsspillere desperat kaste seg inn foran skuddet hans. Etter en halvtime satt ballen igjen i nettet. Skuddet var nesten en tro kopi av Christers scoring, men denne gang var det Sven Næsse som fikk sendt ballen inn ved stolpen bak Avaldsnes' keeper.

Dette resultatet stod seg til pause, og fra sidelinja så ledelsen komfortabel ut. Avaldsnes slo derimot tilbake direkte fra avspark. En svak pasning bakover ble til en enda verre pasning på tvers, Avaldsnes satte press, fikk tak i ballen, fikk lagt inn, og der var vi på toppen av det hele gavmilde nok til å pirke ballen i eget mål. En helt unødvendig scoring som mange kunne fått avklart.

Dermed var det tilsynelatende ny spenning i kampen. Avaldsnes kunne ha utlignet få minutter senere da de skjøt over alene med Kenneth fra 10 meter, men utover i andre omgang var det ingen tvil om hvem som skulle stikke av med poengene. Mye skjedde på venstrekanten, og til slutt kapitulerte gjestene da Henrik fikk skutt ballen langs bakken inn ved lengste stolperot. Ålgård fortsatte å trykke, Avaldsnes ryddet desperat unna, men den påfølgende corneren slo Ilijaz direkte i mål fire minutter senere. På bakre stolpe ruvet Viland i lufta og sikret at ballen gikk inn, men ballen var allerede over streken da han headet ballen kontant i nettet.

Kampen var punktert, og Avaldsnes hadde nå gitt helt opp. Bare minutter senere trodde vi at vi hadde scoret igjen, Aslak kom i stor fart bakfra og møtte et innlegg presist og skjøt knallhardt fra syv meter, men Avaldsnes' travle keeper vartet plutselig opp med en helt utrolig redning og fikk slått til corner. Vi hadde ytterligere en nettkjenning som ble avblåst for offside, men kampen endte fortjent 4-1.

Avaldsnes tapte stort i serieåpningen, og det var derfor viktig for oss å vinne. Avaldsnes var et svakt lag som kommer til å få store problemer med å holde seg i vår sterke pulje.