Bryne 2 - Ålgård 2. september 2022

2. september 2022

Bryne 2 - Ålgård 1-3 (1-1)

Ålgård fortsatte seiersrekka fredag da Bryne 2 ble beseiret 3-1 på Rosselandsbanen etter scoringer av Henrik Kommedal, Kristofer Atli Bjarnason og Benjamin Ravndal. Vi må nå tilbake til 2015 sist Ålgård vant så mange kamper på rad.

Ålgård presset vertene bakover i åpningsminuttene, men Bryne overtok sakte, men sikkert, og etter et kvarter spilte de seg enkelt gjennom midten, slo ut til venstre, og da pasningen kom inn foran mål langs bakken, kunne Sjur Jonassen enkelt styre ballen i mål. Dermed lå Ålgård under i en kamp for første gang siden 23. juni.

Den gang ble det tap for Riska, men slik skulle det ikke gå i kveld. Bryne hadde en fiks variant på utspark fra femmeter som fungerte sånn delvis de første par gangene, men etter hvert som de fortsatte, skapte Ålgård større og større problemer for de på disse utsparkene. Etter 26 minuttene gikk de fullstendig galt, til stor glede for oss, da Viland gjenvant ballen på midten, forserte fremover og ga ballen videre til Henrik som hamret ballen i mål fra 18 meter. Henrik skapte en ny stor sjanse bare minutter senere, ballen endte hos Aabrekk som skjøt hardt like utenfor krysset.

Bryne klarte aldri å ta tilbake overtaket de hadde hatt i deler av første omgang, og det var Kisko som fikk avsluttet den første store sjansen etter pausen da han skjøt i nettveggen et kvarter ut i andre omgang. Vi var riktignok heldige da Tommy stod på streken to minutter senere og stoppet Brynes største sjanse.

Dommeren hadde lagt lista veldig høyt, og dette skapte etter hvert stadig høyere temperatur. Mattis Risa ble taklet knallhardt (og stygt) to ganger kort tid etter at han kom inn. Jeg er fristet til å kåre ham til dagens hardhaus da han faktisk spilte videre etter den første, men da den andre kom, måtte han ut igjen. Da Bryne få minutter senere satte inn nok en farlig takling, svarte vi Aabrekk med fynd og klem (riktignok rent), og vi på tilskuerplass trodde at vi skulle få se ett rødt kort til hvert av lagene siden dommeren på dette tidspunktet slet kraftig med å roe gemyttene. Aabrekk hadde gult fra før.

Alle ble værende på banen, og dommeren som ved en tidligere anledning hadde vinket spillet videre da vi mente vi burde hatt straffe, måtte til slutt peke på straffemerket da Tommy (litt usikker) ble revet ned da han løp alene gjennom mot mål. Kisko scoret på straffen og vi ledet 2-1 da det bare gjenstod syv minutter.

Mot tampen av slike jevne kamper pleier det å bli nervøst for oss som ser på, men Ålgård holdt ballen i lengre perioder på Brynes banehalvdel, og Bryne klarte ikke å sette inn trykket de trengte for å utligne. Istedet hamret Benjamin inn 3-1 fem minutter på overtid og fjernet enhver tvil om hvor poengene skulle havne.