Djerv 1919 - Ålgård 28. april 2017

28. april 2017

Djerv 1919 - Ålgård 2-3 (1-3)

Ålgård fikk kjørt seg i åpningsminuttene mot Djerv 1919, men dødballsmål av Zabi Habibullah, Alexander Viland og Vikar Valsson sørget for at poengene ble tatt med hjem til Ålgård.

Oppmuntret av suksessen mot Avaldsnes satte laget avgårde fra Ålgård noe senere enn fredag før påske, men det skulle vise seg at der det nesten ikke var trafikk før påske, mistet vi to ferjer fra Mortavika, i tillegg til at ferjene var forsinket. Dermed ble det svært kort tid til oppvarming før kampen i Haugesund, og kampen kom i gang et kvarter forsinket.

Etter to gode kamper og hele 9-1 i målforskjell mot Avaldsnes og Vard Haugesund 2, var vi likevel usikre på hvor vi stod når motstanden ble sterkere i form av Djerv 1919. Vertene hadde startet sesongen godt og stod med fem poeng. Det var også de som kom klart best i gang, men Kenneth holdt oss inne i kampen på en stor Djerv-sjanse etter åtte minutter da vi slapp de altfor lett til på deres høyrekant, og etter 20 minutter måtte Kenneth kaste seg helt ned til stolperota og slå ballen ut til corner.

På corneren slapp vi markeringene, og Djerv fikk enkelt heade inn ledermålet. Nå fikk vi bange anelser på sidelinja, Djerv virket fryktelig gode de første 20 minuttene, og vi hang ikke med på kantene. De neste ti minuttene ble derimot magiske.

Ålgård hadde tydelig bestemt seg for å gå i krigen, og det var meget god aggressivitet på topp som skaffet oss et innkast nesten helt oppe ved cornerflagget. Innkastet havnet til slutt hos Zabi på sekstenmeteren foran mål, og skuddet kunne keeper bare slå lenger opp i krysset. Djerv var i ledelsen kun i fire minutter.

Djerv var rystet, og vi fortsatte kjøret. Bare to minutter senere fikk vi ny dødball, denne gang en corner som Viland møtte på bakre stolpe og fikk pirket i mål langs bakken. Det stoppet ikke der. Etter en halvtime av kampen fikk vi nok en dødball, denne gang et frispark som ble slått mot bakre stolpe. Der var Vikar på rett sted og headet ballen i mål. Djerv forsøkte å få en redusering før pause, men utnyttet dårlig et frispark på overtid, og vi kunne gå til pause med 3-1-ledelse.

Andre omgang åpnet rolig og uten forvarsel om krigen som skulle komme. Djerv var derimot tålmodige og klarte etterhvert å skape et massivt trykk. Vi ryddet unna det meste, men da det gjenstod 20 minutter straffet de oss med en kontring som kom etter en svak avlevering. Vi fikk flere store sjanser til å drepe kampen da det gjenstod ti minutter, men skuddet til Zabi gikk i stolpen, mens også Bala ble stoppet foran Djervs keeper.

Vi hadde ballen i mål ved en anledning, mens Djerv satte ballen i mål to ganger, men alle tre scoringer ble annulert for offside. Djerv hadde flere stygge tacklinger som ikke ble tatt av dommer, noe som økte frustrasjonen og intensiteten hos oss, og det hele kulminerte etter at Gunnar fikk et slag i ansiktet og ble utvist etter å ha slengt en fot etter synderen.

Andy gjorde sitt første innhopp for sesongen på overtid i et forsøk på å ro seieren i land, og dermed hadde vi begge trenerne på banen i sluttminuttene. Dommer la til hele syv minutter, Djerv hadde en intens sluttspurt, men Kenneth var glimrende i mål og tok seg av alt Djerv kom med. Syv minutter på overtid måtte han ut i full strekk og fikk slått ballen over mål til corner.

Meget god kamp av hele laget, og nå står vi med 13-5 i målforskjell etter fire spilte kamper. Vi må faktisk helt tilbake til 1975 sist Ålgård scoret hele 13 mål på de fire første kampene. I mellomtiden har vi kun scoret tosifret ved en anledning, i 2002. Rekorden, og eneste gang vi har scoret mer, må vi helt tilbake til 1937 for å finne, da Ålgård scoret hele 18 mål på de fire første kampene.

Med seieren mot Djerv har vi vist at vi er istand til å komme på høyde med hvem som helst i årets 4. divisjon, men allerede fredag venter en ny kraftprøve når serieleder Vardeneset kommer til Ålgård stadion kl. 19.00. Stavanger-laget har åpnet forrykende med fire strake seire og målforskjellen 15-5. Gjestene må finne seg i å være favoritter, men klarer Ålgård å gjenskape nivået mot Djerv, må de passe seg.