EIK 2 - Ålgård 10. oktober 2022

10. oktober 2022

Egersunds 2 - Ålgård 0-2 (0-1)

Ålgård manglet flere av våre faste spillere mot et sterkt EIK 2, men ungdommene legger opp til kamp om plassene på Ålgård og vant 2-0 i Egersund etter scoringer av Mattis Risa og Simon Sele.

EIK 2 har slitt i årets sesong, og med tanke på at flere Rogalands-lag ligger ann til nedrykk fra divisjonene over, ligger de utsatt til på 12. plass. EIK stilte med rutinerte spillere hvor jeg merket meg Marius Andersen, Jakob Dunsby og Preben Fauskanger. Andersen har tidligere spilt for Fløy, Arendal og Bryne, men jeg husker han nok best som en av målscorerne i cuptapet for EIK i 2013 hvor vi til slutt tapte på straffesparkkonkurranse. Dunsby husker jeg ikke om har spilt mot oss før, men han var vanvittig god på kanten i kveld, EIKs beste i kampen. Fauskanger har spilt et par kamper mot oss før, da som Åkra-spiller.

Kampen startet med et skybrudd, men det brydde ikke vi oss noe om, og startet med høyt press i vinden, noe som ga EIK problemer med å spille seg fremover. Allerede etter elleve minutter sitter den første scoringer etter et klasseangrep fra Ålgård. Vi angriper med fart, presisjon og kraft, Elias spiller frem Vetle som slår hardt inn langs bakken og finner Mattis som hamrer ballen i mål.

Vinden gjør at vi må legge bort det høye presset etter hvert, og EIK kommer mer med i kampen og skaper tre store muligheter før vi kan gå til pause med 1-0.

I andre omgang er forholdene nå lagt til rette for høyt press, men EIK vil gjerne ha poeng og tidligere nevnte Dunsby skaper problemer for oss på vår høyrekant. Tommy må kaste seg inn og takle ballen til corner i det EIK er i ferd med å finne veien gjennom, før EIK får alle sjansers far og mor da de kommer helt alene med Valland på et gjennomspill, Valland er nok i spilleren som holder seg på bena, og han skyter utenfor på åpent mål, riktignok med to Ålgård-spillere i ryggen og med skrått hold. Hadde spissen der lekt Neymar, hadde nok Preben Hellvik måttet peke på straffemerket. Sjansen han fikk var derimot større enn et straffespark.

Vi skaper et par gode muligheter, Ålgård ruller opp på venstrekanten, keeper er utspilt, men ballen stryker utenfor. På corneren slipper keeper nesten ballen i mål på heading fra Frank(?). Kvarteret før slutt leverer vi et flott angrep hvor hverken Bohemen eller Kisko får skutt, men returen ender hos Tommy som lader kanonen. Skuddet er fra langt hold, og går for høyt. De leter nok fremdeles etter den ballen i morgentimene.

Like etterpå er EIK nære igjen, et hardt skudd treffer ryggen på en Ålgård-spiller, og går over krysset. Valland hadde vært sjanseløs på den hadde den gått innenfor. Ti minutter før slutt kommer Erik i stor fart, drar av to spillere og sender ballen like utenfor.

Minuttet før slutt kommer Simon Sele inn, og på overtid oppstår det panikk i EIKs forsvar når keeper må ut og klarere. Den havner hos en Ålgård-spiller, Bohemen får ballen i fin posisjon, men får ikke skutt. I stedet finner han Sele som kommer i full fart på høyrekanten, han tar med seg ballen og skyter knallhardt via tverrliggeren og ned i mål.

Fortjent lagseier i Egersund, selv om vertene absolutt ga oss kamp til døra, men det er jo ekstra kjekt å vinne nettopp de kampene. Vi manglet en del av de som vi har vært vant til å se som faste spillere, Henrik kom riktignok innpå mot slutten, men det er tydelig at det er mange som har planer om å spille fast på Ålgård neste år.