Eiger - Ålgård 14. mars 2019

14. mars 2019

Eiger - Ålgård 1-3 (0-1)

Ålgård kjempet seg til 3-1 borte mot Eiger torsdag kveld og gikk videre til 2. kvalifiseringsrunde i cupen.

Det var bare tre uker siden Ålgård møtte Eiger sist, i treningskamp på Ålgård stadion, og da vant Ålgård komfortabelt 3-1. Det ble ikke like komfortabelt torsdag kveld, selv om resultatet til slutt ble det samme.

Kampen var jevnspilt frem til pause, og vi fikk vår første store sjanse da Markus Vik testet skuddfoten halvveis ut i omgangen på et skudd fra 25 meter som strøk like over krysset. Eiger slo umiddelbart tilbake da de minuttet etter skjøt like utenfor, men som i den beryktede bortekampen i serien i høst, ble det vi som tok ledelsen da Henrik dro av en spiller og plasserte ballen helt nede ved stolperota etter 34 minutter.

Eiger ble noe billig invitert inn i kampen igjen da vi nonsjalant forsøkte å spille oss ut av eget forsvar åtte minutter ut i andre omgang. Vi mister ballen, Eiger får gå ned til dødlinja og slå hardt inn foran mål der ballen ble ekspedert hardt i mål fra kloss hold. Eiger har et par store sjanser etter dette, men hjemmelaget skyter til og med over på åpent mål.

Kampen var preget av uttallige etterslenger fra hjemmelaget, og halvveis ut i omgangen, etter et massivt Eiger-press, bestemmer dommeren seg for å slå ned på etterslengene, noe som fører til totalt sju gule kort, og mange frispark-muligheter for vår del i god posisjon på Eigers banehalvdel.

Et kvarter før slutt får vi frispark rett innenfor Eigers banehalvdel, vi bestemmer oss for å løfte ballen opp i feltet, noe Kristian Magnusson gjør med utsøkt presisjon. Han finner Eden som møter ballen perfekt og styrer ballen med hodet forbi hjemmelagets utspilte keeper og i mål.

I cup betyr det ingenting om en taper med ett eller flere mål, derfor kastet Eiger alt de hadde fremover i sluttminuttene og hadde flere store sjanser til å utligne, men skuddene gikk enten like over, eller rett på vår våkne keeper, Marius Halvorsen, som på overtid leverer en kjemperedning når Eiger bryter gjennom. For oss fra Ålgård på tribunen går tankene til fjorårets kamp i Hålå der vi slapp inn tre mål på overtid, men det er tydelig at dette vil ikke spillerne skal skje igjen. Eiger får to cornere på overtid og sender alt de har, inkludert keeper, inn i vår boks. Vi vinner ballen, Markus får ballen og løper ballen i mål og sikret avansement til 2. kvalifiseringsrunde i cupen.