Eiger - Ålgård 21. oktober 2022

21. oktober 2022

Eiger - Ålgård 4-1 (2-1)

Henrik Kommedal hamret inn en tidlig ledelse for Ålgård fredag kveld, men Eiger snudde kampen og vant 4-1.

Ålgård gikk rett i strupen på Eiger og satte vertene umiddelbart under press. Dette presset frem en grov forsvarsfeil allerede etter tre minutter da en Eiger-forsvarer spilte ballen bakover til Medalen som fant Henrik foran mål. Skuddet var hardt og godt plassert og dermed hadde Ålgård tatt en overraskende tidlig ledelse.

Overraskende fordi Eiger har vært totalt dominerende på eget (kunst)gress, og utover i omgangen fikk vi da også se hva denne dominansen gikk ut på. Eiger hadde et skudd i tverrliggeren før de scoret to ganger før pause, men vi hadde også flere gode sjanser, et frispark Medalen skjøt knallhardt like til side for mål, Eiger måtte redde på streken under hardt Ålgård-press, før Medalen avsluttet omgangen med å heade en corner like utenfor.

Utover andre omgang var det derimot jevnt over enveiskjøring, og vi kan først og fremst takke en strålende opplagt Valland i mål for at det ikke ble styggere enn det ble. Det var rett og slett helt utrolig at han ved flere anledninger reddet da Eiger kom alene med ham, ved en anledning trodde nok samtlige på og rundt banen at Eiger skulle score.

Eiger var rett og slett minst et nummer for gode for oss, og de fikk dermed revansj for tapet mot oss i sommer, for øvrig sist laget fra Eigersund avga poeng.