Klepp - Ålgård 3. november 2018

Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

3. november 2018

Klepp - Ålgård 1-2 (0-0)

Tidenes første seriekamp i november endte med seier.

Klepp tok ledelsen i det ufyselige været på Jæren, men scoringer av Einar Øvstebø og Sindre Abrahamsen Karlsen sørget for at vi ender på 6. plass og er klar for NM-kvalifisering i 2019! Ålgård har ikke spilt kamper i november på 30 år, og de to gangene det har skjedd i vår historie, har klubben deltatt i turneringer etter serieslutt. Dagens kamp var derimot aller første gang at en seriekamp har blitt spilt så sent som i november. Ufyselig vær bestående av sterk vind kombinert med lav temperatur og regn preget kampen, men Ålgård stod godt i mot i sterk motvind i første omgang.

Klepp presset oss kraftig tilbake i åpningsminuttene, og de fikk kampens første mulighet ved Sven André Kyvik som ikke fikk stokket bena skikkelig på et innlegg, ballen traff standfoten og spratt rett over tverrliggeren fra fem meters hold. Etter dette tok Ålgård mer og mer over og skapte tre store sjanser før pause. Nærmest var vi da Kotlica først skjøt i stolpen, før han minuttet senere fikk et innlegg rett foran mål som han satte rett på keeper.

Klepp tok ledelsen et kvarter ut i andre omgang da Kyvik løp gjennom og skjøt ballen til side for Marius, og scoringen kom omtrent samtidig med at både Henrik og Eden måtte gå av banen, Men Ålgård ga ikke opp. Mye stod på spill, 6. plass i serien ville gi NM-kvalifisering neste sesong, og Eiger var i ferd med å slå MIL som lå på denne plassen, tre poeng foran Ålgård og med mye dårligere målforskjell. På 1-0 var det Klepp som hadde 6. plassen, men 20 minutter før slutt får vi frispark midt på banen, ballen slås helt opp i feltet, og Einar header ballen i bakken og forbi Klepps keeper til 1-1. Bare tre minutter senere får vi corner, Sindre slår den inn i feltet, og vinden fører ballen rett inn i klypene på Klepps keeper, som mister ballen ned, og linjedommeren markerer scoring.

Sluttminuttene ble intense med mye fysisk tøft spill, Klepp presser, men laget tar ut det siste av krefter og holder ut. På overtid begynner det å bli tydelig at spillerne er dyktig slitne, men måker ballen unna, mens Kotlica på topp ustanselig forstyrrer oppspillene til Klepp. Dermed vinner vi en viktig seier, og vi ender på den viktige 6. plassen i serien.

Klepp stadion, 60 tilskuere

Klepp IL.png
12 Sondre Vestbø Kyllingstad
8 Vetle Johnsen Salte
13 Asgeir Jakobsen
16 Ådne Berge
19 Jarle Madland
4 Marius Hegelstad
6 Kristian Håland
11 Bård Gausland Stangeland
15 Ingebreth Mossige
20 Tommy Espenes
28 Sven André Kyvik Scoring.png 69
Logo.png
1 Marius Halvorsen (k)
9 Vetle Birkedal
15 Alexander Viland
4 Einar Øvstebø Scoring.png 60
20 Halldor Thorsteinsson
90 Eden Zormah Sub off.svg 61
11 Sindre A. Karlsen
23 Zabi Habibullah Sub off.svg 87
8 Henrik Kommedal Sub off.svg 59
10 Amir Habibi Gultkort.png 82
99 Arne-Amar Kotlica
Innbyttere:
21 Klaus Merkesdal Sub on.svg 59
17 Samir Habibi Sub on.svg 61 Scoring.png 78
22 Martin Eidsaa Sub on.svg 87