Lyngdal - Ålgård 12. september 2015

12. september 2015

Lyngdal - Ålgård 3-4 (1-3)

Lyngdal stadion, 70 tilskuere

Ålgård spilte en meget god kamp før pause og ledet 3-1, men det ble spennende utover i andre omgang før dommeren til slutt blåste av med 4-3 til ÅFK.

Ålgård gikk offensivt til verks fra start av mot et Lyngdal i alvorlig poengnød, og skapte flere store sjanser før det var gått 20 minutter. Monsen vant ballen høyt i banen etter fem minutter, spilte vegg med Kanu før han la til Andreas som skjøt like over. Lyngdal kom litt mer med etter hvert, men det så ikke farlig ut før de fikk straffespark etter 23 minutter, som de også scoret på. Straffen kom etter at Møster klippet ned en Lyngdal-spiller på vei gjennom, noe han også fikk gult kort for. Dette var bare minutter etter at Lyngdal ropte på straffe for første gang, men dommeren stod bare meter unna og så at ballen traff Møster i brystet, ikke i hånda.

Kampen var knapt satt i gang igjen før Andreas ble spilt gjennom. Også han ble lagt i bakken, og han skrittet selv opp til krittmerket for å ta straffen. Keeper valgte rett side, klarte ikke å holde ballen, og Andreas hamret inn returen.

Neste mål kom på et angrep opp langs venstrekanten, bare fire minutter senere, innlegget ble slått på bakre stolpe, og der hang Kisko i lufta og headet inn 2-1. Kisko fylte forøvrig 20 år i dag. Nå var Lyngdal på knærne, og Andreas kunne økt minuttet etterpå da han ble spilt frem på nytt, men skuddet gikk knallhardt like til side for krysset.

Ålgård fortsatte å trykke, fikk en overgang hvor vi stormet frem med mange menn, skuddet til Kanu var hardt, men gikk til side for mål. 3-1 kom to minutter før pause da ballen ble slått hardt langs bakken fra venstrekanten, Krastev styrte ballen forbi keeper. Feiringen var nølende blant oss på tribunen, men dommeren pekte på midtsirkelen, og Lyngdal protesterte heller ikke på avgjørelsen.

Første omgang var meget bra, men vi klarte ikke å holde trykket oppe utover i kampen. Det ble flere feilpasninger, og selv om vi mange ganger spilte oss fint opp mot Lyngdals mål, ble det for tafatt foran vertenes keeper.

Lyngdal skapte heller ikke allverden før det gjenstod et kvarter, men Eskil måtte varte opp med en praktredning da Espen Hægeland kom alene gjennom, og han tok også returen blant flere Lyngdal-spillere som fosset fremover for å sette returen.