6. mars 2015

Madla - Ålgård 1-2 (1-2)

ISS Kunsten, 30 tilskuere

Glitrende før pause mot Madla

Ålgård vant 2-1 borte mot Madla fredag etter scoringer av Gunnar Valsson og Alexander Mar Hallgrimsson.

Ålgård spilte en glitrende første omgang mot Madla fredag og burde ledet med 4-5 mål til pause. Laget holdt mye på ballen, Madla ble løpende i mellom, og da Ålgård satte fart fremover med en-touch og kjappe kombinasjoner åpnet det seg mange og store sjanser.

Dette var også bakteppet da Gunnar ga oss ledelsen etter 10 minutter. Ballen gikk hurtig mellom flere spillere på venstrekanten og Gunnar kunne løfte ballen enkelt over keeper. Dette forsøkte han å kopiere ett kvarter senere, men denne gang traff ballen stolpen. Ålgård holdt trykket oppe etter stolpetreffet, og keeper måtte ut i full strekk da vi fikk skutt like etterpå.

Etter 35 minutter var Madla igjen på hælene da flere Ålgård-spillere satte fart, Andreas ble spilt gjennom, og han nådde ballen like foran en utrusende keeper, løftet den over ham, men kom på for skrått hold til å sende ballen i mål. Istedet løftet han ballen over til Hallgrimsson som la på til 2-0.

Ålgård så ut til å ha full kontroll, og både Andreas og Rogvi (skudd i tverrligger) kunne ha øket ledelsen, men istedet reduserte Madla på overtid i første omgang da Eskil ikke traff skikkelig på en utboksning. Han hadde ryddet unna alt annet av det som kom fra Madla i første omgang, men denne gang kunne vertene enkelt heade ballen i det tomme målet.

Totalt sett en meget god omgang, og selv etter en biltur hjem fra Stavanger klarer jeg ikke med sikkerhet si når jeg sist så Ålgård så gode.

Andre omgang var ikke i nærheten av like god. Madla kom mer med i kampen, og da vi fikk både stolpeskudd og flere skudd like utenfor mot oss var vi direkte heldige at Madla ikke utlignet. Geir Midtsian betegnet andre omgang som direkte elendig, men første omgang viser at det kan bli svært underholdende å gå på Nye Ålgård stadion i 2015.