Riska - Ålgård 23. juni 2022

23. juni 2022

Riska - Ålgård 5-2 (1-2)

Riska stadion, 60 tilskuere

Ålgård åpnet friskt mot Riska og ledet 2-0 etter scoringer av Thomas Ree Jensen og Mathias Szanto, men Vetle Myhre svarte med å score fire mål, la opp til enda ett og sørget for at poengene ble igjen på sandnesisk grunn.

Etter et par sesonger uten Riska på menyen var det fredag klart for et nytt oppgjør på Sandnes, og serieleder Riska måtte finne seg i å være favoritter før kampen. 27 poeng på 10 kamper, 42-9 i målforskjell og to spisser som konkurrerer seg i mellom om årets toppscorertittel oser problemer.

Slik tenkte heldigvis ikke Ålgård, og i et lengre perspektiv har egentlig Ålgård alltid trivdes best når vi kunne komme som utfordrere og slå til nedenfra og opp. Kampen startet jevnt, Erik var nære på en scoring allerede etter fem minutter, men etter hvert tok Riska som forventet over, var raskt oppe i oss, og vi slet med å få slått ballen raskt og presist nok.

Halvveis ut i omgangen fikk vi satt et meget godt press etter balltap helt oppe ved deres sekstenmeter. Stopperen forsøkte å drible av Szanto, noe vi ikke kan gi ham bestått i. Szanto sendte ballen på tvers der Thomas kom stormende og hamret ballen til side for keeper og i mål.

En god start som ble enda bedre bare åtte minutter senere da vi fikk en corner. Ballen ble slått hardt inn foran mål, endte til slutt ved bakre stolpe etter litt flipperspill innenfor femmeteren, og Szanto økte ledelsen til 2-0.

Men så var det de der spissene til Riska, da. Rett før pause fikk Riska frispark på 23 meters hold, Vetle Myhre skjøt direkte og plasserte den helt nede ved stolperota. Myhre hadde nå tydeligvis fått smaken av blod, og han brukte 25 minutter etter pause på å score ytterligere et hattrick før han la opp til scoringen som fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Vi fikk i tillegg annulert et mål da Benjamin gikk forbi tre Riska-spillere og skjøt ballen i mål. Han ble avblåst for offside. Eneste (uten å stille spørsmålstegn ved dommeren, som vi på tribunen selvfølgelig gjør) forklaringen vi kunne finne, var at skuddet må ha strøket borti en Ålgård-spiller.

Litt den samme følelsen som mot Hinna, vi taper mot et godt lag, men vi er faktisk gode nok og ypper oss nok til at det er irriterende at vi ikke får bedre betalt en 0 poeng. Vi ligger fortsatt på 3. plass, men har flere lag med færre spilte kamper rett bak, og et hav frem til Riska og Hinna på topp. En kamp gjenstår før ferien, Eiger på Ålgård stadion neste torsdag. De er et av lagene som kjemper om tredjeplassen.