Rosseland - Ålgård 19. mars 2022

19. mars 2022

Rosseland - Ålgård 3-0 (1-0)

Rosselandbanen, 100 tilskuere

Cupeventyret 2022 ble dessverre av det korte slaget etter at Ålgård tapte 3-0 på Rosseland lørdag.

Ålgård åpnet kampen godt mot Rosseland og hadde ballen klart mest den første halvdelen, men uten at dette skapte et spesielt overtak. Rosseland lå bakpå, ventet på at Ålgård skulle gå fremover og gikk i duellene når det skjedde. Akkurat duellene var kanskje det som skilte lagene til slutt. Vi har et ungt lag, mens Rosseland har langt høyere gjennomsnittsalder med rutine i spillere som Svein-Arne Monsen, Geir Dahle Høyland og Truls Vagle. Ålgård gikk i duellene, men tapte mange. Dommeren la seg på en nokså høy linje med hva han tillot (fordel dem), samtidig som han slo ned på de gjentatte etterslengene fra Rosselands side (fordel oss ifølge reaksjonene på Rosseland-benken). Vi kan derimot ikke skylde på dommeren. Han var god.

Kampen skiftet karakter etter at RBK tok ledelsen. De fikk innkast midt på vår banehalvdel, og det ser ut som vi glemmer at det ikke er offside på innkast, RBK kommer alene med Valland og setter ballen til side for ham og i mål. Vi får flere frispark utenfor RBKs sekstenmeter i første omgang, to av forsøkene gikk til side for mål og i muren, mens det tredje fem minutter etter baklengsmålet ble særdeles farlig da vi fikk lagt trykk helt inne på RBKs femmeter. Hjemmelaget kastet seg foran ballen for å hindre ballen i å gå i mål.

Etter pause ser det ut som Ålgård har bestemt seg for å ta opp kampen i duellene, noe som umiddelbart gir resultat i form av to gule kort. Rosseland øker til 2-0 etter et kvarter, og etter dette presser vi hjemmelaget bakover på banen, men uten at vi klarer å komme til de store mulighetene. I stedet kommer RBK på en overgang og hamrer inn 3-0 ti minutter før slutt. Da er kampen i realiteten kjørt, selv om vi får en stor mulighet til redusering når Benjamin flikker ballen like over tverrliggeren når vi har et frispark utenfor sekstenmeter på overtid.

Noe positivt er det likevel å ta med. Det unge Ålgård-laget våger å holde på ballen, går i duellene og gjenvinner tidvis ballen raskt etter balltap, men vi gir av og til også bort ballen litt for enkelt på midten. Kjekt å se Tommy tilbake i kamp, Mattis Risa gjorde et fint innhopp, mens Henrik ser ut til å være like vanskelig å få has på (på lovlig vis) som vi har blitt utskjemt med de siste årene.