SIF - Ålgård 10. juni 2022

10. juni 2022

Stavanger IF - Ålgård 1-5 (0-2)

SIF stadion, 45 tilskuere

Ålgård var klart best på SIF stadion og vant hele 5-1 borte mot Stavanger IF fredag kveld.

Sist Ålgård spilte seriekamp på SIF stadion var 12. juni 2010. Det var en helsvart dag hvor Ålgård vant hele 7-0 mot laget som sesongen før hadde rykket ned fra 1. divisjon. Det ble ikke fullt så mye denne gang, og vertene tegnet seg på scoringslista, men det var ikke langt unna.

SIF hadde en halvsjanse allerede etter noen minutter, men ble avblåst for offside, og Valland fikk etter dette lite å ta seg til resten av omgangen. Ålgård fikk straffe etter ti minutter, og selv om keeper reddet den, var Elias fremme på returen og hamret ballen i mål. SIF fortsatte å stå lågt, Ålgård skapte et par gode muligheter ved Szanto før vi fikk frispark på høyrekanten ti minutter før pause. Den ble slått hardt inn i feltet, var innom et par Ålgård-spillere før Benjamin sendte Ålgård til pause til en svært fortjent 2-0-ledelse.

SIF gikk rett i angrep etter pause og skapte umiddelbart en stor sjanse, og noen minutter senere var SIF på vei gjennom da Benjamin fikk satt inn en viktig takling og forhindret redusering. I stedet økte vi da Bohemen tryllet frem en frekk pasning til Szanto som rundlurte SIFs stopper og skjøt ballen i mål nede ved stolperota. SIF hevet seg og fikk reduseringen et kvarter før slutt, men Ålgård gjorde noen bytter, der blant andre Jonas gjorde comeback. Han var ikke snauere enn at han først slo en praktfull corner som Sigurd Gjesdal headet like praktfullt og kontant i mål, før han minuttet etterpå løp gjennom på venstrekanten og fastsatte sluttresultatet til 5-1.