Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

28. februar 2020

SIF - Ålgård 1-4 (0-3)

Ålgård vant komfortabelt 4-1 over Stavanger etter scoringer av Henrik Kommedal, Arne-Amar Kotlica (2) og Yngve Hagen.

SIF er en motstander vi har møtt hele 76 ganger før, men det var nå blitt hele åtte år siden vi møttes sist. Med unntak av perioden 1987-2007 (som er litt uviss siden statistikken ikke er komplett på treningskamper i denne perioden), er dette den lengste perioden som har gått uten kamper lagene i mellom. Målforskjellen 106-171 forteller også at dette er et lag som vi har slitt med, særlig i SIFs storhetsperiode frem til Viking overtok hegemoniet i Stavanger på begynnelsen av 50-tallet.

I dag var det derimot klasseforskjell på lagene i Randaberg Arena, og en stund så det ut som Ålgård skulle kopiere 7-0 seieren i serien i 2010. Ålgård spilte seg til store sjanser på rekke og rad, men SIF var ikke helt ufarlige på kontringer. Både Amar og Fredrik kom til gode og store skuddmuligheter, men skudden gikk høyt over mål.

Etter 19 minutter fikk vi hull på byllen etter et meget godt angrep. Sindre slo en pasning fra midten mot Vetle på høyrekanten, han tok med seg ballen og slo ballen hardt inn foran mål, SIFs keeper er ute, men klarer ikke å holde ballen. Henrik var påpasselig fremme og snappet ballen, rundet keeper og satte ballen i mål.

Vi fortsatte å produsere sjanser, Dzankovic skjøt til side for mål (langs bakken!), Szanto headet like utenfor på en corner, mens Amar traff en SIF-spiller istedet for mål, men like før pause fikk vi en corner som Amar headet i mål, før Yngve fulgte opp på en kjempesjanse av Vetle og økte til 3-0.

Kun tre minutter ut i andre omgang økte Amar til 4-0 på en situasjon hvor linjedommer først vinker offside, dommer er borte og konfererer, før han dømmer mål. Det var sikkert riktig, men jeg forstod ikke forklaringen til Appi. Offside var forøvrig populært hos begge lag, utrolig mange angrep ble avblåst for offside utover i omgangen.

SIF hadde et par sjanser i løpet av omgangen, og umiddelbart etter at vi holdt på å øke ledelsen, fikk de en redusering ti minutter før slutt. Når Ålgård nå er ferdige med treningskampene, er det godt å se at laget skaper sjanser på løpende bånd i begge kampene i Randaberg Arena.