Sandnes Ulf 2 - Ålgård 3. august 2015

3. august 2015

Sandnes Ulf 2 - Ålgård 2-3 (1-1)

Hovedbane 2, 60 tilskuere

Ålgård vant toppoppgjøret mot Sandnes Ulf 2 3-2 etter scoringer av Kristian Krastev, Kristian Novak og Kenneth Monsen.

Ålgård var best i store deler av kampen og begynte også best. Vi la press på vertene fra start og Monsen slo flere farlige cornere som Ulf hadde store problemer med å forsvare seg imot. Monsen slo også et frispark på sekstenmetereb knallhardt i muren.

Ulfs første mulighet kom etter 13 minutter på en overgang, men skuddet langs bakken snek seg på utsiden av stolperota. Enda farligere ble det ti minutter senere da Ulf fikk et frispark like utenfor feltet. Skuddet gikk helt nede ved stolperota, men Eskil fikk fingrene på ballen og styrte den i stolpen, ballen trillet langs streken, og med et tigersprang fikk Eskil kastet seg over ballen foran Ulfs spiss.

Etter 35 minutter kunne han derimot ikke gjøre noe med et praktfult angrep av vertene. Ballen ble slått presist opp på venstrekanten, og Ulf skar inn foran Bala, gikk ned til dødlinja og slo hardt inn foran mål der Haugen styrt ballen knallhardt inn bak Eskil. Muligens det flotteste baklengsmålet i år.

Det hadde jeg derimot ikke skrevet dersom stillingen hadde stått seg, tre minutter før pause slo vi tilbake ved Krastev. Et innkast på venstrekanten, høyt på Ulfs banehalvdel, ble spilt litt frem og tilbake før Krastev hamret ballen inn bak Ulfs gode keeper.

20 minutter ut i andre omgang slo Monsen nok en farlig corner, Tommy fikk headet, men keeper var igjen i det umulige hjørnet og klarte å holde ballen ute. Han slo den langs dødlinja, vi krangler ballen inn i femmeteren igjen, og Novak får skutt fra kloss hold. Dermed hadde vi snudd kampen til 2-1.

Med bare tolv minutter igjen av kampen roter vi det til for oss selv etter at vi gjør feil på feil på egen banehalvdel. Vi mister ballen flere ganger, Ulf får dermed utlignet. Nå begynte Ulf derimot å bli slitne, og da Monsen havnet i løpsduellen med backen, løper han enkelt fra og triller ballen i lengste bak en sjanseløs keeper. Ulf får et frispark på sekstenmeteren på overtid, men skyter høyt over mål. En fortjent og utrolig viktig seier siden vi dermed kapper kraftig innpå både Sandnes Ulf 2 og Pors som spilte uavgjort mot Randesund lørdag. I morgen overtar Frøyland tabelltoppen når de enkelt vinner over Odd 3, men de er bare tre poeng foran oss når den kampen er ferdigspilt.