Skjold - Ålgård 2. oktober 2017

2. oktober 2017

Skjold - Ålgård 2-3 (0-1)

Ålgård kjørte over Skjold i en time og ledet hele 3-0, men det ble likevel spennende mot slutten. Vi kunne likevel juble til slutt etter å ha vunnet 3-2 i Aksdal.

Kampen åpnet jevnspilt, men Ålgård fikk tidlig et visst overtak og fikk den første sjansen etter syv minutter da Nygaard skjøt fra 15 meter. Keeper fikk kastet seg, måtte gi retur, men Bala nådde akkurat ikke frem til å sette returen. Skjold stilte et svært ungt lag som forsøkte, i likhet med oss, å spille seg fremover.

Fint spill utover i omgangen førte til at vi kom flere ganger til skudd, i tillegg til Nygaard testet også Aslak, Henrik, Eide og Sven skuddfoten. Skjold hadde en stor sjanse halvveis ut i omgangen da et innlegg fra høyre ble blåst til side for mål.

1-0 kom etter at Henrik satte fart, gikk forbi to Skjold-spillere og ble lagt i bakken like utenfor sekstenmeteren. Frisparket gikk i muren, men vi bet oss fast, fikk til slutt lagt inn, og Sven headet ballen i lengste forbi vertenes keeper. Etter dette presset Ålgård kraftig i flere minutter, men det ble med det ene målet før hvilen.

Skjold hadde tydelig bestemt seg for å gå rett i strupen etter pause og startet forrykende, men måtte betale dyrt for dette da Nygaard forserte skrått inn fra høyre. Da han nærmet seg hjørnet av sekstenmeteren skjøt han over keeper, og ballen dalte ned bak keeper og gikk inn i lengste kryss.

Dette tok noe av brodden ut av Skjold, og vi styrte kampen fullstendig det neste kvarteret. Etter 63. minutter forserte Nygaard i stort tempo og skjøt knallhardt langs bakken inn bak keeper.

Så langt synes jeg vi spiller årsbeste, vi har full kontroll på kampen, og Skjold henger ikke med, men få minutter etter 3-0-scoringen gjorde Skjold hele seks bytter og hevet gjennomsnittsalderen betraktelig. Laget fikk mer pondus, og hadde nå et oppspillspunkt i en høy spiss. Dette lønte seg nesten umiddelbar for hjemmelaget da de fikk et lykketreff som gikk i vinkelen.

Skjold presset på for å få enda en redusering og hadde sin beste periode i kampen, men vi var heller ikke ufarlige, og Sven fikk avsluttet to ganger i sluttminuttene, først rett på keeper, så til side for mål.

Tre minutter før slutt fikk Skjold corner som endte med straffe. Kenneth gikk tidlig, Skjold skjøt utenfor, men linjedommeren mente at Kenneth beveget seg ut fra streken og krevde at straffen skulle tas på nytt. Denne gang gjorde hjemmelaget ingen feil, og kampen ble intens på overtid. Vi tok oss god tid, noe som endte med et gult kort på Vikar, og selv om undertegnede i flere minutter fryktet reprise av kampen mot Vaulen, klarte aldri Skjold å få utligningen de jaktet.

Dermed står vi med fire seire på fem mulige på Haugalandet i 2017, og ga oss ett pusterom som er godt å ha når vi går inn i et par kamper hvor vi har en del å bevise, og ingen ting å tape. Både Nærbø og Åkra tror antagelig at vi ikke kan spille fotball etter kampene i vår, vi tapte begge oppgjørene 1-6, men laget fremstår på en helt annen måte om dagen, og begge kan få seg en saftig overraskelse. Først ut er Nærbø som besøker Ålgård stadion fredag kl. 19.00. Vinner vi den, kan vi ikke bli dårligere enn nummer åtte, og det vil da kun være Nærbø som kan ta oss igjen på målforskjell. Med seier kan vi også blande oss i kampen om femteplass.