Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

31. mars 2023

Skjold - Ålgård 0-1 (0-1)

Sture Kalsås ble den store helten da han scoret kampens eneste mål etter en innøvd cornervariant.

Ålgård gikk offensivt til verks og skapte sjanser på løpende bånd før pause. Skjolds plan var å slå langt, men Simon var på Håvard Nordtveit fra start og forstyrret nok til at de måtte forsøke å spille seg ut i stedet. Dette førte etter hvert til at vi fikk store sjanser når vi vant ballen høyt i banen, ved Vetle som skjøt hardt over fra ti meter, mens Henrik ble litt for uegoistisk og forsøkte å finne medspillere foran mål istedet for å skyte selv. Henrik presset også keeper så hardt at de var på ballen samtidig, noe som gjorde at ballen fort kunne gått i det tomme målet istedet for å bli klarert.

Vi var også svært farlige på dødballer hvor vi fikk brukt innøvde varianter på corner. Sture var på hogget da han først snublet, og i det han kom seg på bena igjen fikk han ballen og skjøt knallhardt på mål, men Skjold fikk blokkert på streken. Bare minutter senere, etter halvspilt omgang, slo vi en kort variant som Arne slår inn på bakre stolpe til Sele. Han må rygge, men får headet ballen tilbake inn til Sture som skjøt knallhardt og utagbart i mål.

Dermed gikk vi til pause med en ledelse som burde vært større etter 6-1 på sjanser. Skjolds ene mulighet tok Jeppe seg av da han rykket ut og fikk slått unna i hard duell med en Skjold-spiller.

Det kunne blitt flere scoringer etter hvilen, nærmest var vi da Thomas hamret ballen i tverrliggeren. Med ti minutter igjen av ordinær tid flyttet Skjold midstopper Nordtveit frem som spiss, men selv om han vant mange hodedueller, fortsatte Ålgård å vinne andreballene, noe vi egentlig gjorde gjennom hele kampen.

Seieren var fortjent, men vi klarte aldri å drepe kampen og det var spenning til siste slutt da Skjold fikk et par farlige cornere. Mens propagandakontoret var nær nervesammenbrudd, stod spillerne i mot og sikret en meget god start på sesong og kjempestemning i bussen helt hjem til Ålgård.