1. juni 2015

Start 2 - Ålgård 3-3 (1-1)

Sør Arena, 40 tilskuere

Ålgård tok ett poeng mot et meget sterkt Start 2-lag mandag kveld etter scoringer av Ezekiel Bala, Yngve Hagen og Rogvi Baldvinsson.

Start 2 stilte med sitt sterkeste mannskap for sesongen, og hele innbytterbenken fra Starts seier i Haugesund i helga var på banen, i tillegg til spillere som Espen Hoff, Eirik Wichne og Espen Børulfsen. Det var da også Start som kom best i gang, og allerede i det 5. minuttet kom den første scoringen. Start spilte seg frem på venstrekanten og skar inn, Eskil klarte å blokkere et godt plassert skudd nede til høyre, men returen gikk ut til Start som skjøt ballen knallhardt i tverrliggeren, ned på (eller såvidt over) streken og opp i nettaket rett bak tverrliggeren.

Like etterpå fikk Ålgård to brukbare muligheter, først da Andreas headet like over mål, før et innlegg langs bakken ble skutt over mål av Monsen. Vår første store mulighet kom etter et kvarters spill da Bala ble spilte gjennom mot Starts keeper, men pasningen ble litt for lang, og keeper snappet ballen like foran føttene på ham.

Ålgård var nå inne i en god periode og etablerte flere ganger et solid press på Start rundt deres sekstenmeter. Vi fikk ikke uttelling på en corner, Rogvi skjøt så utenfor, men så fikk vi lønn for strevet etter halvspilt omgang da Bala på nytt ble spilt frem på høyrekanten, skuddet gikk knallhardt i mål.

Det ble ikke flere scoringer før pause, vi fikk satt press på Start ved flere anledninger. Start hadde også sine muligheter, farligst da Novak fikk en tå på ballen i siste liten da Start var på vei gjennom innenfor sekstenmeteren.

Start åpnet andre omgang friskt og fikk et par cornere. Børulfsen var svært nær scoring da han kom seg fri på bakre stolpe og skjøt utenfor. Vi kom litt mer med, Bala prøvde en stikker til Andreas, men han fikk ikke skikkelig treff på ballen.

Etter 58. minutter fikk så Start en kjempemulighet da Børulfsen la inn fra venstre, inne foran mål ble så ballen headet i stolpen fra en meter, ballen gikk langs streken, men heldigvis var det vi som fikk måket ballen unna.

Et kvarter før slutt kom derimot et nytt innlegg, og denne gangen ble ballen stupheadet i mål fra kloss hold. Vi gir derimot ikke opp og utligner nesten umiddelbart. Først skyter Hallgrimsson fra skarp vinkel, vi klarer ikke å få pirket returen i mål, men et innlegg slås til Yngve som header ballen inn i mål helt nede ved motsatt stolperot.

Fire minutter senere er det Kisko sin tur til å prøve et skudd, han fikk ballen på 20 meters hold, og Starts keeper må ut i full strekk og klarer såvidt å hindre ny scoring. Kun to minutter før slutt skjer derimot det som ikke skal skje. Start scorer på nok et innlegg, og jeg må innrømme at jeg trodde kampen var tapt, særlig når Start er svært nær ny scoring allerede minuttet senere. Først redder Eskil et skudd, returen skytes mot mål, men Sindre har kommet seg inn på streken og måker ballen unna.

Bryne klarte ikke å gi oss strøm til dekning av kampen i første serierunde, Vigør er unnskyldt siden de spiller sine kamper midlertidig på Hommeren mens deres anlegg er under ombygning, men at Start ikke klarer å gi oss strøm til dekningen på flotte Sør Arena er en gåte. Jeg var derfor over på mobil på slutten, og hadde skrevet ferdig meldingen om at kampen var slutt og at vi hadde tapt da Ålgård fikk frispark like utenfor sekstenmeteren.

Skuddet fra Rogvi så ut til å gå innom en Start-spiller og inn i mål bak en utspilt Start-keeper. Jeg er derimot usikker på om scoringen var høydepunktet, eller feiringen i etterkant da Rogvi i full lykkerus stormet mot Ålgård-benken. Det var også det siste som skjedde i kampen, dommeren blåste av umiddelbart etter at avspark var tatt.

Vi håpet og gikk for seier, men slik kampen utviklet seg, samt det sterke laget Start 2 stilte, er uavgjort et godt resultat. Jeg liker spesielt godt at vi aldri gir opp selv om vi havner under hele tre ganger. På lørdag er det nye muligheter når Hei kommer på besøk. De tapte 4-1 hjemme for Tollnes i en kamp som gikk samtidig med oss. Tollnes fikk med det sin første seier for sesongen og klatret opp fra bunnplassen til 12. plass. Hei er nå sist, og er et lag vi må slå.