Hopp til navigering Hopp til søk

21. august 2016

Vard Haugesund 2 - Ålgård 0-2 (0-1)

Gymnasbane 5, 25 tilskuere

Ålgård vant fortjent 2-0 mot et ungt Vard 2 etter scoringer av Ezekiel Bala og Aslak Ravndal søndag og fortsatte dermed den fine rekka uten tap på bortebane i årets sesong.

I vår vant Vard 2 hele 3-1 på Ålgård, men de stilte med et mye yngre lag denne gang. Kampen åpnet derimot nokså jevnspilt, men Bala på topp presenterte seg tidlig for Vards forsvar, og de skulle få slite med ham helt til han ble byttet ut. Den første muligheten kom derimot fra venstrekanten ved Henrik etter at vi vant ballen på høyreback, vendte gjennom midtbanen, før Henrik satte fart, skar inn foran feltet og skjøt hardt mot lengste stolperot. Keeper var derimot våken og fikk slått ballen unna.

Bala hadde en mulighet etter et kvarter, før vi fikk frispark. Vard fikk først ballen unna, men vi bet oss fast, Bala ble spilt fri i nesten samme posisjon som Henrik noen minutter tidligere, og denne gang klarte ikke keeper å stoppe skuddet langs bakken.

Ålgård styrte stort sett kampen ut, vi spilte oss utallige ganger opp langs kantene, og etterhvert også med fremspill gjennom midten, men noe manglet i de avgjørende øyeblikkene. Når vi i tillegg slapp Vard enkelt til ved noen anledninger, var det likevel ikke sikkert at vi skulle slippe unna med tre poeng. Her kan vi særlig takke Eskil som måtte levere noen meget gode redninger for å hindre scoringer for hjemmelaget.

20 minutter før slutt så det derimot ut til å gå galt. Eskil måtte rykke ut, men ble rundet av Vards spiss som skjøt langs bakken mot det tomme målet. På femmeteren skar Tommy inn og fikk måket ballen unna.

Vi la om til 4-4-2, og Aslak og Bala samarbeidet godt på topp. Eskil slo et langt utspill i retning av Aslak som fikk stusset ballen til Bala i bakrommet. Bala dro seg forbi Vards siste forsvarer og skjøt knallhardt fra 12 meter, men skuddet gikk hårfint til side for mål.

Ti minutter før slutt falt avgjørelsen da Bala på nytt ble spilt gjennom. Aslak sørget for at vi kom to mot en, og Bala spilte Aslak frem som trillet ballen til side for keeper og i mål.

Adrian Bergersen (15) kom inn i sluttminuttene og er dermed sannsynligvis den yngste spilleren gjennom vår 101 år lange historie som har spilt en tellende kamp for Ålgård.

Neste seriekamp er allerede fredag kl. 19.00 på Ålgård stadion når Randaberg kommer på besøk.