Vaulen - Ålgård 2. oktober 2021

2. oktober 2021

Vaulen - Ålgård 1-2 (1-0)

Vaulenbanen, 50 tilskuere

Vaulen scoret mot spillets gang, men Ålgård ga aldri opp og scoret to sene scoringer i Stavanger.

Kampen åpnet jevnspilt de første minuttene, men derifra og ut var det Ålgård som styrte kampen. Det var likevel vertene som tok ledelsen på sin første sjanse i kampen etter 26 minutter. De hadde riktignok også en god mulighet i sluttminuttene før pause, mens Zabi satte ballen i mål tre minutter før pause, bare for å oppdage at linjedommeren stod med flagget i været. Selv om vi styrte mye av spillet, slet vi med å komme oss til de store målsjansene.

Dette fortsatte i andre omgang, og da det gjenstod 20 minutter begynte frustrasjonen å bre seg. Sist Ålgård tapte på bortebane mot Vaulen var i 1959, for øvrig det eneste på bortebane, men det skulle ikke bli tap i år heller. Laget fortsatte å male som de hadde gjort gjennom hele kampen, og ti minutter før slutt satte Ålgård igjen vertenes forsvar under press. Til slutt fikk Henrik kranglet ballen i mål og forbi tidligere Ålgård-keeper (selv om sesongen 2020 var kort) Marius Kastet og i mål.

Vi mistet litt tellingen på hvor mange cornere vi fikk gjennom kampen, det kan ha vært så mye som 20, og på den siste fikk vi endelig uttelling. Aabrekk slo ballen inn foran mål der Fredrik Rogne headet ballen i mål. Ålgård ledet 2-1 tre minutter før slutt.

Vi har hatt noen heftige oppgjør med Vaulen på Vaulenbanen de siste årene, og særlig godt huskes kampen i 2017 da det ble scoret tre mål i sluttminuttene, mens Kotlica utlignet i 2019 fire minutter på overtid. Det ble derfor ikke tatt for gitt at seieren var sikret, men spillerne stod i mot Vaulens desperate forsøk på scoring på overtid (Rogne fikk med seg et gult kort i prosessen), og Ålgård kunne ta med seg tre herlige poeng tilbake til Ålgård.