Åkra - Ålgård 14. oktober 2017

14. oktober 2017

Åkra - Ålgård 3-1 (2-1)

Christer Sivertsen utlignet Åkras ledelse etter en halvtime av første omgang, men Ålgård tapte til slutt 3-1 for et meget godt Åkra-lag.

Grunnet gule kort, jobb og diverse andre grunner var det store utskiftninger fra laget som slo Nærbø forrige fredag, mens Åkra fremdeles hadde håp om at teorien om opprykk kunne realiseres.

Åkra gikk da også rett i angrep fra start, men det var Ålgård som fikk den første muligheten da Christer flikker ballen videre til Aslak som skyter utenfor. Åkra tar ledelsen etter et kvarter når et innlegg fra hjemmelagets høyreside heades ned på en Åkra-fot, ballen blokkeres ut til Mats Kvalvågnes som hamrer ballen i mål.

Vi skapte så noen halvsjanser før Amir fikk ballen litt inn på Åkras banehalvdel, satte fart og gikk forbi et par Åkra-spillere før han på sekstenmeteren flikket ballen videre til Christer som sendte ballen i mål. Like etterpå kunnet Ålgård ha scoret igjen, Aslak gikk ned på dødlinja, la 45, men ballen trillet forbi alt og alle i feltet, før et Åkra-bein fikk sendt ballen unna.

Åkra etablerte etter dette et jevnt press, vertene var nesten enerådende i luftrommet, og etter 35 minutter var det helt utrolig at det ikke stod 2-1. Et frispark fra 30 meter ble slått inn i feltet, og hele fem Åkrabuer fikk stå helt alene foran Kenneth. Ballen ble headet i bakken, og Kenneth måtte ut i full strekk for å slå ballen over tverrliggeren når den kom opp i retning nettaket. På den påfølgende corneren satt ballen derimot i nota da vi først headet unna innlegget på første stolpe, men Åkra hamret ballen i nettet på bakre stolpe fra 12 meters hold.

Innledningen til andre omgang ble rotete, vi ga ballen enkelt fra oss to ganger, men uten at vertene utnyttet situasjonen. Det gjorde de derimot etter ti minutter. Backlinja ble noe dyp gjennom kampen, noe som gjorde at det ble stor avstand mellom forsvar og midtbane. I dette rommet slo Åkra en langpasning som ble stusset forbi en utrusende Ålgård-keeper. Ballen triller rolig mot mål og gikk inn via stolpen.

Vi fikk derimot våre sjanser til å redusere. Broddi hadde et farlig innlegg som gikk forbi alt og alle foran mål, Oliver var svært nær scoring da han halvveis i omgangen trillet ballen til side for tomt mål, etter at keeper ikke fikk tak i et fremspill etter et frispark, men uten at vi fikk redusert, dermed endte kampen med 3-1-seier.

Vi tapte for et bedre fotballag, men vi henger godt med i store deler av kampen. Markus Sælevik spilte sin første seriekamp for Ålgård.