Ålgård - Åkra 16. mai 2019

16. mai 2019

Ålgård - Åkra 1-2 (0-0)

Åkra tok ledelsen tidlig i andre omgang, men Ålgård kjempet seg tilbake og utlignet da Eden Zorma headet en corner i mål. Åkra scoret med kampens siste spark på ballen, og vant 2-1.

Åkra hadde før torsdagens kamp ikke avgitt poeng i årets serie og hadde hele 12-1 i målforskjell. Slik så det ikke ut i dag. Ålgård kjempet innbitt og kom til de største mulighetene før pause, Amir hadde et skudd i tverrliggeren, mens en meget god overgang satt i gang av Benjamin via Amir til Amar, endte med et skummelt skudd via en Åkra-forsvarer, men keeper klarte å fange ballen til tross for retningsforandringen.

Andre omgang startet imidlertid med en svak klarering i forsvar, Åkra best seg fast rundt sekstenmeteren vår, og gjestene skjøt til slutt ballen langs bakken til venstre for Marius og i mål. Dermed scoret Åkra på sin første sjanse i kampen.

Åkra presset i lange perioder, men da det var spilt rundt halvveis av andre omgang, fikk vi flere innkast høyt oppe på Åkras banehalvdel. Lange kast fra Eden skapte muligheter inne i feltet, men det var først da Eden selv stod inne i feltet og headet en corner i mål.

Gjestene fikk noen gode muligheter mot slutten av kampen, og Marius leverte en kjemperedning i sluttminuttene. Uavgjort og 1-1 så ut som et fullt fortjent resultat mot et sterkt lag, men Åkra scoret på en av flere cornere mange minutter på overtid.

Ellers er det verdt å nevne at tidligere Ålgård-spiller Ronny Ludvigsen gikk på linja som assistentdommer. Han stod blant annet i mål for Ålgård da Undheim ble slått 17-3 26. august 1997 i Rogalandscupen, noe som fremdeles er ÅFKs største seier gjennom tidene.