Fra Ålgård FK
Hopp til navigering Hopp til søk

1. mai 2019

Ålgård - Bryne 0-9 (0-2)

Bryne var klart best og vant hele 9-0 i 1. runde i Norgesmesterskapet på Ålgård stadion onsdag kveld.

Det er lenge siden Ålgård dominerte mot Bryne i treningskamper, slik vi gjorde på 30- og 40-tallet da vi slo de 10-0 to ganger på Bryne. I 1940 hadde vi tre treningskamper hvor vi slo de henholdsvis 5-0, 6-0 og 7-0. Til og med den første cupkampen endte med Ålgård-seier i 1951, men etter hvert mistet vi hegemoniet, og Bryne har dominert totalt fra begynnelsen av 70-tallet. Vi har tapt de siste ti cupkampene mot Bryne før kveldens oppgjør. I dag virket det som Bryne ville ha hevn for fordums smerte.

Kampen startet jevnspilt, og spillet foregikk stort sett på midten. Det var Bryne som kom til sjansene etterhvert, et knallhardt skudd på frispark gikk utenfor etter 20 minutter, men et kvarter før pause satt ballen i mål etter at et innlegg fra høyre ble bredsidet i mål på bakre stolpe av Bjarne Langeland.

Få minutter senere burde det stått 0-2, men dommer blåste for et frispark til Bryne, bare sekunder før de dundret ballen i mål fra sekstenmeteren. Gjestene fikk likevel 0-2 til pause etter at vi mistet ballen på midten ti minutter før pause. Bryne kontret på venstrekanten, og Vetle Lunde Myhre pirket ballen i mål på første stolpe.

Bryne brukte bare tre minutter etter pause før de med raske pasninger broderte seg gjennom forsvaret vårt på deres høyrekant, igjen var det Myhre som fikk æren av å sende ballen inn bak Marius.

Etter pause ble divisjonsforskjellen markant, Bryne holdt et jevnt trykk gjennom hele omgangen, og gjestene ga seg ikke før det stod 0-9. Da hadde også Rogvi rukket å tegne seg på scoringslista.

Ålgård brukte to debutanter, Shabir Oriakhil og Sigurd Gjesdal.