Brodd - Ålgård 8. februar 2020

8. februar 2020

Brodd - Ålgård 2-0 (0-0)

Tradisjonen tro (for andre år på rad), spilte Ålgård årets første treningskamp mot 3. divisjonslaget Brodd på Midjord. Lenge så det ut som "same procedure as every (det ble 0-0 i fjor) year", men Brodd satte innpå den offensive førsterekka og utnyttet et par tabber i forsvar og vant 2-0.

Jeppe Cassim var utlånt fra Viking for anledningen siden våre to keepere var indisponible, mens Fredrik Rogne tok plass i forsvar som kaptein sammen med Klaus i en uvant posisjon. Fredrik viste at han er en betydelig forsterkning for oss, og når Steffen er klar for kamp, har vi to solide stoppere. Forsvaret kom godt fra oppgaven i første omgang, selv om Yngve fikk det nokså travelt på sin side med Brodds hurtige kantspiller.

Brodd hadde en kjempesjanse som de burde scoret på da de skjøt over fra fem meter etter innlegg fra sin venstrekant, men i store deler av omgangen demmet vi godt opp og var kompakte defensivt, også mye takket være oppofrende forsvarsspill av Belay og Dzamkovic.

Offensivt var vi nok farligst på dødballer, men headingen til Rogne på corner etter tre minutter og frisparket til Yngve etter 20 minutter, gikk begge rett på keeper.

Begge lag gjorde planlagte endringer i pausen, Brodd satte inn førsterekka offensivt og var mye farligere resten av kampen. Målene Brodd var av det billige slaget, vi blir straffet for at vi mister ballen i oppspillsfasen.

I tillegg til de nye navnene som allerede er nevnt, debuterte også Junet Hassan som fikk en drøy halvtime for Henrik. De oppofrende gjenvinningene han viste høyt i banen mot slutten matchet veldig godt draktnummeret 17 som tidligere tilhørte Gunnar Valsson.

Kommentaren: -Eneste grunnen til at treningsleiren utgår i år, er at Bo ikke vil fly. (Anonym psykolog på tribunen)