Skjold - Ålgård 30. august 2019

Grinde stadion

30. august 2019

Skjold - Ålgård 2-1 (1-0)

Skjold var klart best før pause og vant kampen 2-1, men et ungt Ålgård spilte en meget god andre omgang og hadde hjemmelaget i kne helt til overtiden.

Ålgård hadde før fredagens kamp syv strake kamper uten tap, fire av dem seire, og måtte helt tilbake til 16. mai da Åkra ble for sterke på Ålgård stadion, slik de har vært for samtlige lag i år. Vi måtte klare oss uten Zormah (gule kort), Sindre (lett kjenning) og Kotlica (gikk ut mot Kopervik). Alle er antagelig tilbake mot Vard Haugesund 2 neste helg. Dette gjorde at vi stilte med en startellever med gjennomsnittsalder på 18,8 år.

Kampen var fremskyndet siden grasbanen på Grinde stadion mangler flomlys, og det blir ganske mørkt kl. 20.30, særlig med regn. Tanken var god, men da bussen ble stående fast i svært saktegående kø på Tjensvoll, en kø som strakte seg helt fra Byfjordtunnelen på grunn av to motorhavari i tunnellen, ble kampen til slutt spilt på det opprinnelige tidspunktet.

Skjold startet klart best og hadde en trippelsjanse allerede etter to minutter, men Marius fikk blokkert de to første skuddene fra kort hold, før Skjold skjøt utenfor. Hjemmelaget hold et jevnt trykk gjennom hele første halvdel av førsteomgang og fikk til slutt uttelling etter 18 minutter da et innlegg fra venstrekanten ble møtt på bakre stolpe og styrt i mål.

Vi kom noe bedre med etter hvert, men vi holdt litt for lenge på ballen, og valgte flere ganger dårlige pasningsløsninger. Henrik hadde et skudd på corner som strøk like over mål fra 20 meter, men utenom det var nok hjemmepublikum bare bekymret da Vetle satte fart ned høyrekanten, fant Henrik foran seg, men han ble stoppet av to Skjold-forsvarere da han forsøkte å rive seg inn foran keeper. I den situasjonen forsøkte Vetle å gjenvinne ballen på det glatte underlaget, men ble belønnet med gult kort da han forsøkte en sklitakling.

Skjold startet også best i andre omgang og skjøt et innlegg i nettveggen, men denne gang brukte vi mye kortere tid på å hente oss inn og satte snart hjemmelaget under press.Vi fikk flere frispark utenfor sekstenmeteren til Skjold, men hverken de eller et par cornere ga oss tellende resultat. 20 minutter før slutt kom Thomas inn for Zabi, og dermed sank også gjennomsnittsalderen til 18,0. Fire minutter senere fikk vi slått et hardt innlegg fra høyre, på bakre stolpe satte Oliver ballen kontant i mål.

Nå hadde vi momentet, men det begynte også å bli vanskelig for undertegnede å se hvem som gjorde hva på grunn av mørket som var i ferd med å senke seg. Skjold hadde flere forsøk på å ta tilbake ledelsen, men vi forsvarte oss godt og Marius tok det som slapp gjennom. Før scoringen vår var Oliver helt tilbake på venstreback, og det var flere enn Skjold-backen som var overrasket da Oliver i det hele tatt rakk frem for å sette ballen i mål. Det hadde vært interessant å vite hvor langt Oliver og indreløper Samir løp under kampen, for begge jobbet knallhardt gjennom hele kampen.

Syv minutter før slutt presser vi knallhardt, og Skjold-keeperen må ut i full strekk for å bokse ballen til corner. Like etterpå legger vi inn fra høyre, og Mathias Szanto setter ballen i mål. Dommer peker på midtsirkelen før han oppdager at linjedommeren står med flagget i været. Etter å ha konferert med ham annulleres målet på grunn av hands inne i feltet, det viser seg etter kampen at det var en hands der, men av Skjolds midtstopper.

Vi lar oss nok irritere litt mer av dette enn vi liker å innrømme, for på overtid gjør vi en feil i forsvar, Skjold løper gjennom og skyter ballen utagbart i mål. Kampen blir aldri stygg på noe vis, men Skjold pådrar seg fire gule kort i de ti siste minuttene, to av dem til en innbytter som kom inn i denne perioden, og han må gå slukøret av banen. Vi får riktignok ikke utnyttet at vi spiller elleve mot ti siden utvisningen kom fire minutter på overtid.

Andre omgang er noe av det beste vi har spilt i år, og jeg kan ikke la være å lure på hvordan dette hadde endt om det annullerte målet korrekt hadde blitt tellende. Selv om vi stiller med et veldig ungt lag, kjemper vi jevnbyrdig med langt eldre spillere og kjører tidvis over dem på et underlag som vi tross alt ikke er helt vant med. Det er ikke så mange lag med grasbaner igjen i 4. divisjon. Det blir dermed et nytt tap mot Skjold, og selv om tapet var surt, går vi fra kampen med hevet hodet, og jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til kampen borte mot Vard Haugesund 2, som for øvrig er fremskyndet til søndag 8. september kl. 14.00. Da er forhåpentligvis Byfjordtunnelen åpen.

Kommentaren: -Nå snakker vi om noe annet. (Bo Andersen, flere ganger mens psykolog Bjarte Sælevik fordriver tiden i kø med å fortelle skrekkhistorier om fly, muligens i et forsøk på å skaffe seg nye klienter).